search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:53
MENU CLOSE

Χόλιγουντ: Οι στρίπερς οργανώθηκαν και απέκτησαν σωματείο

18.05.2023 15:17
stripers-new

Μετά από μήνες πικετοφοριών, που γίνονταν αργά το βράδυ στο Βόρειο Χόλιγουντ, οι χορευτές και χορεύτριες του the Star Garden Topless Dive Bar θα γίνουν οι πρώτοι στρίπερς που θα έχουν το δικό τους συνδικαλιστικό όργανο στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για έναν θρίαμβο για τους επαγγελματίες των στριπ-κλαμπ, που θα ολοκληρωθεί με επίσημη ψηφοφορία για την ένταξη του σωματείου των στρίπερς στο Actors Equity, την 100ετή ένωση που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους σε ζωντανά θεάματα.

Η εκστρατεία των στρίπερς, που εξασφάλισαν υποστήριξη συνδικαλιστών από άλλους χώρους, ήταν γεμάτη πολύχρωμα κοστούμια και ευφάνταστες πρωτοβουλίες.

Για την Σαρλί, μία 23χρονη χορεύτρια στο κλαμπ Star Garden, οι οκτώ μήνες που πέρασε πέρυσι συμμετέχοντας σε πικετοφορίες δεν ήταν χαμένος χρόνος. «Οι θυσίες που κάναμε ήταν θυσίες, αλλά κάτι που μας ξεπέρασε», λέει, προσθέτοντας ότι ο αγώνας τους ήταν «για ένα μέλλον όπου θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο σωματείο τους οι στρίπερς που το θέλουν».

Η εκστρατεία των στρίπερς άρχισε τον Μάρτιο του 2022 και συνεχίστηκε παρά τις εκδικητικές απολύσεις επαγγελματιών του χώρου.

«Οι στρίπερς προσφέρουν ζωντανά θέαμα. Κάποια στοιχεία της δουλειάς τους είναι μοναδικά, αλλά ουσιαστικά είναι καλλιτέχνες που προσφέρουν θέαμα και έχουν πολλά κοινά με τα άλλα μέλη του  Equity» λέει η Κέιτ Σίντλ, πρόεδρος του σωματείου των στρίπερς, η οποία χαρακτήρισε τους συναδέλφους της «πολεμιστές σε μια μακρά διαδικασία».

Οι λόγοι που οδήγησαν τους επαγγελματίες του χώρου να επιδιώξουν την συγκρότηση δικού τους συνδικαλιστικού σωματείου είναι προβλήματα όπως η σεξουαλική βία, η ασφάλεια και η υγειονομική περίθαλψη, αλλά και η ανάγκη υποστήριξης από ειδικούς της ψυχικής υγείας.

Ύστερα από ένα χρόνο νομικών αγώνων, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες του Star Garden ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας που επιτρέπει στις χορεύτριες και τους χορευτές του κλαμπ να προχωρήσουν στην ψηφοφορία για τη συγκρότηση του σωματείου τους και παράλληλα εξασφαλίζει την επαναλειτουργία του κλαμπ.

Οι επαγγελματίες στρίπερς του Βορείου Χόλιγουντ εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα.

«Δεν είναι μία νίκη για τους χορευτές και τις χορεύτριες αυτού του κλαμπ, αλλά για όλη την βιομηχανία του χώρου», δήλωσε η Λίλιτ, μία χορεύτρια στο Star Garden.

Διαβάστε επίσης:

Adidas: Αντιδράσεις για τη νέα καμπάνια με γυναικεία μαγιό όπου τα μοντέλα είναι άντρες

Το μενού των ισχυρών της G7: Μοσχάρι wagyu, γεμιστοί αχινοί και το παραδοσιακό πιάτο της Χιροσίμα (Photos/Video)

Ξύλο στη Ντίσνεϊλαντ για μια… φωτογραφία! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:52