search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 05:37
MENU CLOSE

Συναγερμός στη Βρετανία: Νεκρό βρέφος από μυοκαρδίτιδα – 7 ύποπτα περιστατικά

19.05.2023 16:51
vrefos_new

Στη Βρετανία, ένα βρέφος νόσησε με εντεροϊό, εκδήλωσε μυοκαρδίτιδα και πέθανε, ενώ άλλα 7 χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στην εντατική.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι είχε ειδοποιηθεί για μια «ασυνήθιστη» αύξηση της μυοκαρδίτιδας μεταξύ των νεογνών στη Νότια Ουαλία που μολύνθηκαν από εντεροϊό τον περασμένο χρόνο.

Αν και οι εντεροϊοί είναι συνηθισμένοι και συχνά ασυμπτωματικοί, είναι γνωστό ότι προκαλούν «εξάρσεις κατά τις οποίες ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ασθενών αναπτύσσει κλινική κατάσταση, που μπορεί να είναι σοβαρή ή και θανατηφόρα», ανέφερε ο ΠΟΥ.

Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί 10 περιστατικά βρεφών που είχαν προσβληθεί από εντεροϊό και εκδήλωσαν μυοκαρδίτιδα. Ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα προηγούμενα 6 χρόνια είχαν καταγραφεί μόλις δύο.

Οι λοιμώξεις από εντεροϊούς είναι συχνά ασυμπτωματικές, ωστόσο ορισμένοι αναπτύσσουν ήπιες έως μέτριες λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού και εκδηλώνουν συμπτώματα, όπως πυρετό, καταρροή και αδυναμία του σώματος.

«Καθώς δεν υπάρχει εμβόλιο για αυτόν τον ιό, σε περιόδους έξαρσης η πρόληψη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συχνό πλύσιμο των χεριών και απολύμανση των ρούχων και επιφανειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σκόπιμο να κλείσουν οι εγκαταστάσεις παιδικής φροντίδας και τα σχολεία για να μειωθεί η ένταση της μετάδοσης», υπογράμμισε ο ΠΟΥ.

Διαβάστε επίσης:

Σοϊλού: Το Λαύριο έλαβε εντολή για χτυπήματα στην Τουρκία ανήμερα των εκλογών

WSJ: Στη σκιά των υποκλοπών οι εκλογές στην Ελλάδα

Ο Τριντό κατακεραυνώνει τη Μελόνι για την κοινότητα LGBTQ+ – Εμφανής η ενόχλησή της (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32