search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:51
MENU CLOSE

Ρώμη: «Μαύρισε» το νερό στη Φοντάνα ντι Τρέβι – Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν κάρβουνο (Video)

21.05.2023 19:42
fontana di trevi karvouno- new

Κάρβουνα που «μαύρισαν» το νερό έριξαν ακτιβιστές για το κλίμα στο διάσημο σιντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη.


Τα μέλη της Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά, η ιταλική εκδοχή των κινημάτων που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία) άνοιξαν πανό που έγραφαν «Δεν πληρώνουμε για τα ορυκτά καύσιμα» ενώ φώναζαν «Η πατρίδα μας πεθαίνει».

Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών που μπήκαν μέσα στα νερά για να τους συλλάβουν.

Όλα αυτά υπό τα βλέμματα πολλών τουριστών που κατέγραφαν το σκηνικό με τα κινητά τους, ενώ άλλοι παριστάμενοι έβαζαν τις φωνές στους διαδηλωτές.

Η Ultima Generazione ζήτησε να τερματιστεί η χρήση ορυκτών καυσίμων ενώ συνέδεσε τη διαμαρτυρία με τις καταστροφικές και πολύνεκρες πλημμύρες των τελευταίων ημερών στη βόρεια Ιταλία. Ένα στα τέσσερα σπίτια στην Ιταλία, όπως λέει τουλάχιστον η Ultima Generazione, κινδυνεύει από τις πλημμύρες.



Την ακτιβιστική παρέμβαση που είναι στο πνεύμα αυτών που γίνονται σε μουσεία, καταδίκασε ο δήμαρχος της Ρώμης, λέγοντας ότι «αρκετά πλέον με τις επιθέσεις στα έργα τέχνης».

Το ίδιο είχαν κάνει νωρίτερα και στην πιάτσα Ναβόνα καταγγέλλοντας τον θάνατο 14 ανθρώπων στη χώρα από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, που χαρακτήρισαν προειδοποιητικό σημάδι για δραματικά μελλούμενα, γράφει το France 24.

Και νέες κινητοποιήσεις

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη Φοντάνα ντι Τρέβι υπήρξε και άλλη κινητοποίηση στην έκθεση βιβλίου του Τορίνο. Μπροστά από τις εισόδους της έκθεσης, άλλοι ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή κάθισαν μέσα σε σχεδίες στην είσοδο, με στόχο επίσης να επιστήσουν την προσοχή στις καταστροφικές πλημμύρες.

Μια ακόμη προσπάθεια ακτιβιστών για το κλίμα από τις ομάδες Extinction Rebellion, Fridays for Future και Scientist Rebellion να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον τερματικό σταθμό ιδιωτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Caselle του Τορίνο ματαιώθηκε σήμερα όταν τους σταμάτησαν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ή εισιτήρια στο σημείο αναχωρήσεων.

Η αστυνομία σταμάτησε τις παραπάνω διαμαρτυρίες, καθώς η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έφτανε στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, η οποία επλήγη ιδιαίτερα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Σίγουρος ότι το Κίεβο δεν θα χτυπήσει ρωσικό έδαφος με F-16

ΗΠΑ – Απίστευτο συμβάν: 3χρονος πυροβόλησε τη μητέρα του και τον φίλο της

Ιταλία – Κακοκαιρία: Στους 15 οι νεκροί, 36.000 εκτοπισμένοι, τεράστιες ζημιές (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:44