search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:19
MENU CLOSE

Σοκάρει η ομολογία κινέζου νομπελίστα: Εκφώνησε ομιλία από το ChatGPT

21.05.2023 19:38
chatgpt-121-new

Σόκαρε την κοινή γνώμη ο κινέζος νομπελίστας συγγραφέας Μο Γιαν (Mo Yan) όταν αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε τεχνολογία ChatGPT για να γράψει μία ομιλία κατά την απονομή λογοτεχνικών βραβείων.

Όπως έκανε γνωστό ο 68χρονος νομπελίστας μυθιστοριογράφος, ο λόγος που εκφώνησε για τον συνάδελφό του συγγραφέα Γιου Χουά (Yu Hua) κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 65ης επετείου του περιοδικού Shouhuo, ήταν δημιούργημα του ChatGPT.

«Πριν από λίγες μέρες, έπρεπε να του γράψω έναν έπαινο σύμφωνα με την παράδοση, αλλά αγωνίστηκα για αρκετές μέρες και δεν μπορούσα να καταλήξω σε τίποτα. Έτσι ζήτησα από έναν διδακτορικό φοιτητή να με βοηθήσει χρησιμοποιώντας το ChatGPT», αποκάλυψε.

Ο συγγραφέας είπε ότι έβαλε λέξεις-κλειδιά και το chatbot δημιούργησε ένα κείμενο βράβευσης με πάνω από 1.000 λέξεις, γραμμένο σε σαιξπηρικό στυλ.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι ο Mo θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με νομικά προβλήματα για την αναφορά του στο ChatGPT, καθώς η υπηρεσία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί – Η 3D απεικόνιση, περισσότερο από έναν αιώνα μετά

ΗΠΑ: Βρέθηκε κορίτσι που είχε απαχθεί από τη μητέρα του, χάρη σε σειρά του Netflix (photos/videos)

Κοπάδι φαλαινών επιτέθηκε σε… ιστιοπλοϊκό ανοιχτά του Μαρόκου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32