search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:25
MENU CLOSE

Πρώτο το Mega την Κυριακή των εκλογών – Μεγάλος κερδισμένος ο ΑΝΤ1

22.05.2023 16:16
tile8easi

Ο κατακερματισμός τηλεθέασης ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά της χθεσινής ημέρας.

Η κάλυψη των εκλογών αποτελεί μια ευκαιρία ενδοσκόπησης των ειδησεογραφικών τομέων των καναλιών οι οποίοι σχεδίασαν και υλοποίησαν το καλύτερο που μπορούσαν και σύμφωνα με τις δυνατότητες και τη δυναμική τους.

Για την ιστορία, το υψηλότερο μερίδιο της Κυριακής απέσπασαν τα αποκαλούμενα από τη Nielsen «Others» στα οποία συμπεριλαμβάνονται κανάλια περιφερειακής εμβέλειας, παρακολούθηση DVD, ή άλλου είδους οικιακή τηλεθέαση μέσω της παραδοσιακής τηλεοπτικής συσκευής.

Το σύνολο των καναλιών εθνικής εμβέλειας επέλεξαν το 76,8% των τηλεθεατών, ενώ το 23,2% κατευθύνθηκε στα «Others».

Σε σχέση με την προπερασμένη Κυριακή τα «Others» εμφάνισαν υψηλότερη συγκέντρωση (25,1%) από ό,τι χθες.

Στο δια ταύτα. Το Mega, στο σύνολο της ημέρας, απέσπασε τα πρωτεία, στις προτιμήσεις και είχε το υψηλότερο μερίδιο. Για τις δυνατότητες του σταθμού το +0,5% (από τη μια Κυριακή στην άλλη) φαινομενικά δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του.

Δεύτερη επιλογή της ημέρας ήταν ο Σκάι ο οποίος άνευ «Survivor all star» σχεδόν άγγιξε το 13%. Πιθανόν να είχε καλύτερη απόδοση αν αντί του «My style rocks», το οποίο λειτούργησε σαν βαρίδι για την τηλεθέαση του καναλιού, είχε κάποιο άλλο πρόγραμμα ίσως και ενημερωτικό.

Η μεγαλύτερη μεταβολή με θετικό πρόσημο καταγράφηκε στον ΑΝΤ1. Αύξησε το μερίδιο του κατά σχεδόν πεντέμισι μονάδες, μέγεθος μεριδίου… θεόρατο.

Για να γίνει αντιληπτό το κανάλι του Αμαρουσίου πρόσθεσε στη δυναμική του απόδοση αντίστοιχης με τη μέση απόδοση της ΕΡΤ1 ή του Open.

Φαίνεται ότι η τηλεοπτική κάλυψη των εκλογών από τον ΑΝΤ1, από τις περίπου 18.00 κι έπειτα, στην εξέλιξη της κέρδισε έδαφος έναντι του ανταγωνισμού. Αντίστροφη απόδοση η Nielsen κατέγραψε στον Σκάι. Είχε καλή εκκίνηση αλλά αναμετρήθηκε η τηλεοπτική κάλυψη του με εκείνη του ΑΝΤ1, η αναμέτρηση για κάποιο διάστημα ήταν αμφίρροπη, αλλά προς το βράδυ ο ΑΝΤ1 έδειξε ανθεκτικότητα και έκλεισε με κορύφωση λίγο μετά τη 01.00. Η απόδοση του Σκάι είχε σταθερότητα και το κανάλι κράτησε τους τηλεθεατές οι οποίοι το είχαν επιλέξει, και μετά τη 01.00, χωρίς άλλη μεταβολή από εκείνη την ώρα κι έπειτα.

Στο μεταξύ το Mega με εξαίρεση τη χρονική στιγμή του exit poll κινήθηκε στην περιοχή κάτω του 15% και παρουσίασε τάση ανόδου μετά τη 01.00.

Ο Alpha διακρίθηκε για τη σταθερή απόδοση του στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Ο τηλεοπτικός εκλογικός μαραθώνιος του κυμάνθηκε μεταξύ 15% και 10% με πτωτική τάση από τα μεσάνυχτα.

Το Star αποτέλεσε την πιο ισχυρή εναλλακτική πρόταση και σημείωσε μεγάλες εξάρσεις τηλεθέασης με τις επιλογές του σε κλασικές ελληνικές κωμωδίες- σταθερή αξία η ασπρόμαυρη κλασική «Υπάρχει και φιλότιμο» του 1965- ενώ η κάλυψη της εκλογικής βραδιάς μόλις που υπερέβη το 5% σε απόδοση. Ο δείκτης πήρε την ανηφόρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα με την ξένη ταινία «Χωρίς ταυτότητα».

Το +0,7% για την ΕΡΤ1 ως μεταβολή από τη μια Κυριακή στην άλλη ενδεχομένως να αδικεί το κανάλι και τον δημοσιογραφικό οργανισμό του. Πρόκριμα στην ΕΡΤική ενημέρωση είχε το ERTNews το οποίο όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στα γραμμικής μετάδοσης κανάλια εθνικής εμβέλειας τα οποία «μετρά» η Nielsen. Και δεν θα μάθουμε ποτέ πως θα ήταν η δυναμική του κρατικού καναλιού αν οι εκλογές καλύπτονταν από έναν σταθμό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αντί για ουσιαστικά δύο (ERTNews και ΕΡΤ1) και συνολικά τρείς (συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ3 η οποία είχε και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα).

Το πάλεψε και το Open αλλά εν αντιθέσει με άλλες περιπτώσεις γεγονότων (πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κλπ) δεν είχε την προσδοκόμενη απόδοση και μάλιστα κατέγραψε απώλειες. Τα «καλύτερα» του, η πολύ πρωινή «Τώρα μαζί» και η ελληνική κωμωδία «Τρελοί πολυτελείας».

Διαβάστε επίσης:

Με «βέλη» αλλά και αδυναμίες το σατιρικό «Mitsi Var» στο Action 24

Σοκ και δέος στις ελληνικές εφημερίδες μετά τη σαρωτική νίκη Μητσοτάκη (Photos)

Το Μουντομπάσκετ έρχεται στην ΕΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:15