search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:13
MENU CLOSE

Κολομβία: Οι έρευνες για τα εξαφανισμένα παιδιά συνεχίζονται – Πετούν κιτ επιβίωσης στη ζούγκλα (videos/photos)

23.05.2023 11:37
kolombia-transformed

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες να βρεθούν τα παιδιά που εξαφανίστηκαν στη ζούγκλα της Κολομβίας, την 1η Μαΐου, μετά την πτώση του μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν. Στο πλάισιο της επιχείρισης για τη διάσωσή τους, έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο ρίψη κιτ επιβίωσης και χιλιάδων φυλλαδίων.

Πιο συγκεκριμένα, η προεδρία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι έγιναν ρίψεις από ελικόπτερα του στρατού 10.000 φυλλαδίων, συνταγμένων στα ισπανικά και στη γλώσσα των αυτοχθόνων Ουιτότο, για τον τρόπο που τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης. Ο στρατός είχε ανακοινώσει το Σάββατο πως έκανε ρίψεις περίπου 100 κιτ επιβίωσης, δεμάτων με τρόφιμα και πόσιμο νερό.

Πάνω από 160 στρατιωτικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ελπίδα», για να βρεθούν τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας δεκατριών, εννέα, τεσσάρων ετών και 11 μηνών αντίστοιχα, που αγνοούνται για 23 ημέρες στη ζούγκλα.

Το μικρό αεροσκάφος τύπου Τσέσνα 206 στο οποίο επέβαιναν χάθηκε από τα ραντάρ την Πρωτομαγιά στα περίχωρα της πόλης Σαν Χοσέ ντελ Γουαβιάρε, στον νομό Κακετά (νότια), του προορισμού του. Βρέθηκε την 15η Μαΐου, μετά τη συντριβή του μέσα σε πυκνή βλάστηση.

Τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης ανέσυραν τρία πτώματα, ανάμεσά τους αυτό της μητέρας των παιδιών, του πιλότου και ηγέτη κοινότητας αυτοχθόνων Ουιτότο, στην οποία ανήκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Αυτοί οι τρεις ήταν οι μόνοι ενήλικοι στο μικρό αεροπλάνο.

Ομάδα αποτελούμενη από επτά αυτόχθονες φυλές από όλη τη χώρα, που είναι εξοικειωμένοι με τη ζούγκλα, παίρνει μέρος στις έρευνες από το σαββατοκύριακο, διευκρίνισε η προεδρία.

Αυτόχθονες κάνουν παράλληλα «πνευματικές τελετές», στο πλαίσιο των οποίων «μιλούν στη ζούγκλα και της ζητούν να τους μιλήσει» κι αυτή, να τους βοηθήσει να βρουν τα παιδιά, κατά την ίδια πηγή.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ανήλικοι κλείδωσαν σε καλύβα και έκαψαν ζωντανό έναν 11χρονο επειδή τον ζήλευαν (photos/video)

Βοηθούσε παπάκια να περάσουν τον δρόμο και τον σκότωσε αυτοκίνητο (video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παντοδύναμος παραμένει ο Πούτιν σύμφωνα με το Βερολίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:12