search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:17
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Πρόσωπα έκπληξη στη νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

27.05.2023 19:02
syriza_logo2_new

Τα είκοσι πρόσωπα που συγκροτούν την Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αναλαμβάνουν το βάρος της προώθησης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων του Εκτελεστικού Γραφείου για την νέα επικοινωνιακή στρατηγική, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η συγκρότηση της Εκλογικής Επιτροπής έρχεται να κάνει πράξη τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή για γρήγορη ανασύνταξη και αλλαγή της εικόνας του κόμματος.

Ειδικότερα, η νέα Εκλογική Επιτροπή περιλαμβάνει, υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέλη του think tank του Αλέξη Τσίπρα και πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς.

Τα πρόσωπα αυτά θα σηκώσουν το βάρος της προώθησης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η σύνθεση της Εκλογικής Επιτροπής «συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια, την πολιτική εμπειρία και την απαιτούμενη φρεσκάδα και ανανέωση», ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει τον στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίοτεκμηριωμένο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, προκειμένου να αναδείξει ότι οι προτάσεις του μπορούν να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην προοπτική της χώρας έναντι της πολιτικής της ΝΔ».

Η 20μελής σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής

Η σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής, στο δρόμο για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, έχεις ως εξής:

1.     Ράνια Σβίγκου

2.     Πόπη Τσαπανίδου

3.     Αλέξης Χαρίτσης

4.     Κατερίνα Νοτοπουλου

5.     Ράνια Θρασκιά 

6.     Κώστας Ζαχαριάδης

7.     Διάνα Βουτυράκου

8.     Νικόλας Φαραντούρης

9.     Διονύσης Τεμπονέρας

10. Ευάγγελος Αποστολάκης

11. Γρήγορης Θεοδωράκης

12. Χάρης Μαμουλάκης

13. Έφη Αχτσιόγλου

14. Αθηνά Λινού

15. Δημήτρης Λυριτσής

16. Τζένη Λειβαδαρου

17. Κινυούα Μάινα Νικόδημος

18. Μακρίνα- Βιόλα Κώστη

19. Γιώργος Χουλιαράκης

20. Γιώργος Καραμέρος

Οι 4 αποφάσεις του ΕΓ για την επικοινωνιακή στρατηγική

Υπενθυμίζεται πως στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ελήφθησαν τέσσερις αποφάσεις για την πορεία του κόμματος προς τις εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική:

-Το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (μαζί με τον Πολιτικό Σχεδιασμό) θα τελεί σε διαρκή συνεδρίαση καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, είτε με φυσική παρουσία, είτε με τηλεδιάσκεψη.

-Συγκροτείται, επίσης, οργανωτική Επιτροπή εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις, θα χρεωθούν εκλογικές περιφέρειες με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που έκαναν άλλη επιλογή στις πρόσφατες εκλογές.

-Συγκροτείται, παράλληλα, μια εκλογική επιτροπή που θα αποτελείται από  νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο και θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος.

-Στελέχη ή βουλευτές που δεν ανήκουν στην παραπάνω βασική ομάδα «κρούσης» θα ζητούν έγκριση από το Γραφείο Τύπου για τις εμφανίσεις τους σε ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Νικητής και το ΠΑΣΟΚ» στις εκλογές

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα καβαλήσω το καλάμι»

Ελληνική Λύση: «Σύμπνοια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε αντεθνικές πολιτικές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:13