search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:46
MENU CLOSE

Μάντζος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πάρει διαζύγιο από τον λαϊκισμό»

27.05.2023 15:20
mantzos-new

Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος κάνοντας λόγο για δυναμική επιστροφή του κόμματός του ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι «κάπου υπάρχει μία ευθύνη όταν κρατάς όρθια μία κυβέρνηση που χαρακτηρίστηκε από εσφαλμένη διαχείριση κρίσεων, διαφθορά, αδιαφάνεια, διεύρυνση ανισοτήτων και επαναφορά παθογενειών του κομματικού συστήματος. Την ευθύνη πάντως δεν την έχει ο λαός».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ τελικά αξιολογήθηκε και για πολιτικές επιλογές και για το γεγονός ότι δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ένα προγραμματικό κόμμα με θέσεις και προτάσεις και να πάρει διαζύγιο από τον λαϊκισμό. Αυτό εμείς το ονομάσαμε χορηγία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με το σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, λέγοντας: «Το ερώτημα είναι προς τη ΝΔ τι θα συμβεί αν το κόμμα το οποίο έχει επενδύσει στρατηγικά στην αυτοδυναμία δεν το καταφέρει. Και άκουσα μια απάντηση απ’ τον κύριο Βορίδη: τρίτες εκλογές. Γιατί χρειάζεται η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για αυτό; Υπάρχει ήδη απόφαση της ΝΔ» και πρόσθεσε: «όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματός μας, δεν υπάρχει ούτε περιθώριο ούτε πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Για εμάς, ιδίως μετά τα αποτελέσματα είναι αναγκαίο με πρόγραμμα, με προτάσεις, με αξιακή ανανέωση και με νέο ήθος, να εκφράσει η προοδευτική παράταξη αυτό που πάντα ήταν: μια εναλλακτική δύναμη εξουσίας, εξισορρόπησης και ελέγχου της ΝΔ. Μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλός της».

Καταλόγισε, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ «επιλεκτική ακοή και μνήμη. Διότι ό,τι λέμε στο δημόσιο διάλογο απομονώνουν αυτά που αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ και το κάνουν σημαία. Δεν κατανοούν ότι εμείς μιλάμε για μια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όπου ο πραγματικός πολιτικός και στρατηγικός αντίπαλος της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιστρέφει δυναμικά».

Διαβάστε επίσης:

«Προσωπική προσβολή» – Σκληρή ανακοίνωση Καστανίδη για Ανδρουλάκη

Τσαπανίδου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει άλλες αφορμές στη ΝΔ»

Εκλογές 2023: Την έδρα στη Φθιώτιδα κρατά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:36