search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:40
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Αλιγάτορας… έκοβε βόλτες στους δρόμους της Φλόριντα – «Σαν να βγήκε από το Jurassic Park» (video)

29.05.2023 16:15
alligator_florida_2905_1200-700_new
credit: AP

Ένας αλιγάτορας «έκοβε» βόλτες σε ένα δρόμο στη Φλόριντα, αφήνοντας άναυδους όσους ανθρώπους τον αντίκρισαν. Χρειάστηκε να επέμβουν ειδικοί για να αιχμαλωτίσουν το ζώο και να αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή.

Όλα άρχισαν όταν κάποιος περαστικός είδε στην άκρη του δρόμου έναν αλιγάτορα μήκους 3,5 μέτρων και κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Αλλά τη δύσκολη δουλειά για τη σύλληψη του ζώου την έκαναν οι ειδικοί της ομάδας ελέγχου άγριων ζώων Pesky Critters.

Έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση και τον εξοπλισμό, αλλά και κάμερες με τις οποίες κατέγραψαν όλη την επιχείρηση, οι άνθρωποι της Pesky Critters κατάφεραν να παγιδεύσουν τον αλιγάτορα, ο οποίος πάντως δεν ήταν καθόλου… συνεργάσιμος. Μάλιστα επιχείρησε να τους επιτεθεί, αλλά τελικά αιχμαλωτίστηκε.

«Είναι σαν να βγήκε από το Jurassic Park!», γράφει η Pesky Critters, σε ένα βίντεο κλιπ με την επιχείρηση παγίδευσης του αλιγάτορα, που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Οι αλιγάτορες είναι ένα ζώο που ζει στη νότια Φλόριντα και η ομάδα Pesky Critters έδωσε οδηγίες στους κατοίκους της περιοχής: σε περίπτωση που συναντήσουν αλιγάτορα στον δρόμο δεν πρέπει να πλησιάζουν και αντιθέτως πρέπει να καλούν το ταχύτερο δυνατό την ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει δημιουργηθεί. Επίσης οι κάτοικοι της Φλόριντα προειδοποιήθηκαν ότι είναι επικίνδυνο να περπατούν με τα σκυλιά τους κοντά σε νερά, ιδιαίτερα αν δεν είναι δεμένα με λουρί.

Από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο είναι η εποχή αναπαραγωγής του αλιγάτορα και γι’ αυτό συχνά βγαίνει ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, καθώς ακολουθεί το ένστικτό του.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Βαθιά διχασμένη και ναρκοθετημένη μετά την επανεκλογή Ερντογάν

Πανηγυρίζει το Κρεμλίνο για την εκλογή Ερντογάν: «Έχουμε φιλόδοξους στόχους»

Μοντέλο από το Ιράν καταγγέλλει τις εκτελέσεις στέλνοντας πολιτικό μήνυμα με το φόρεμά του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58