search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:54
MENU CLOSE

Η Ελένη Χρονοπούλου απαντά στην Ομάδα Αλήθειας για τους φόρους: «Έπαθα σαρδάμ» (video)

30.05.2023 08:55
eleni_xronopoulou

Ερωτήσεις για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Ελένη Χρονοπούλου, η οποία ήταν καλεσμένη σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Η Ελένη Χρονοπούλου προσπάθησε να αναλύσει την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ωστόσο μεταξύ άλλων πως «θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους».

Το βίντεο με την αποστροφή του λόγου της κοινοποίησε η Ομάδα Αλήθειας με ειρωνικό σχόλιο και γρήγορα έγινε viral στο twitter.

Με ανάρτησή της λίγο αργότερα η Ελένη Χρονοπούλου απάντησε λέγοντας ότι δεν υπάρχει είδηση, απλώς έκανε σαρδάμ.

Συγκεκριμένα, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, κοινοποιώντας βίντεο της «Ομάδας Αλήθειας»:

«Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral αλλά δυστυχώς -για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε».

Μάλιστα στη συνέχεια παρέθεσε στοιχεία από το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε χρήστες του twitter.

Σήμερα το πρωί επανέλαβε ότι έκανε λεκτικό λάθος, μιλώντας και στον ΣΚΑΪ.

Ο διάλογος στην εκπομπή της ΕΡΤ

• Χρονοπούλου: Εμείς το έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας επιμέρους και μπορώ να σας το αναλύσω. Απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε και τους τελευταίους τηλεθεατές.
• Αμυράς: Επιμέρους κ. Χρονοπούλου, επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων τι έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε; Ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»;
• Χρονοπούλου: Κοιτάξτε να δείτε, εμείς αυτό που έχουμε κοστολογήσει… Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, είναι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, είναι η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία.
• Αμυράς: Πόσο κάνουν αυτά;
Χρονοπούλου: 1,13 δισ. είναι οι συντάξεις…
Αμυράς: Το ΕΚΑΣ;
Χρονοπούλου: Όλα. Το ΕΚΑΣ, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, συν οι συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.
•Αμυράς : Τα κέρδη τραπεζών, πώς θα τα φορολογήσετε;  Ποιους θα φορολογήσετε; Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε? Είδα στο πρόγραμμα σας, αν δεν κάνω λάθος, ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα . Τί εννοείτε;
•Χρονοπούλου: Εμείς Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή αντί να έχουμε σήμερα, αυτή τη στιγμή 60% φόρο κατανάλωσης που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι , να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά ανακατανέμοντας τους φόρους να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς .
Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε;
Χρονοπούλου : Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε. Ναι!
Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε , μια και το λέτε; Το ποιους θα μειώσουν όλοι το λένε, ποιους θα αυξήσετε, είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε
Χρονοπούλου: Μπορώ να σας πω ποιους θα μειώσουμε. Θα μειώσουμε τους φόρους στην εργασία…
Κουβαράς: Όχι, ποιους θα μειώσετε, εντάξει, το έχετε πει, το ξέρουμε. Ποιους θα αυξήσετε για να μειώσετε άλλους; Αυτό είναι ενδιαφέρον. Φαντάζομαι κάποιους θα αυξήσετε;
Χρονοπούλου: Ναι θα αυξήσουμε κάποιους φόρους.  Θα αυξήσουμε τους φόρους οι οποίοι βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

Διαβάστε επίσης:

Απόβαση στελεχών της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα με σκοπό να ανακόψουν την δυναμική της «Νίκης» 

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρθηκε υποψήφιος βουλευτής από το ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Μόνο η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:46