search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:25
MENU CLOSE

Φολέγανδρος: Το νησί που… αποφεύγει την πολυκοσμία

31.05.2023 12:31
folegandros

Είναι ένα μικρό νησί που χαρακτηρίζεται από τις σμαραγδένιες θάλασσες και από το ότι δεν έχει ορδές τουριστών. Με αυτόν τον τρόπο εξηγεί η βρετανική Sun τους λόγους που οι Βρετανοί έχουν βάλει στο καλεντάρι των διακοπών τους την Φολέγανδρο.

Νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος βρίσκονται στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να βουλιάζουν από επισκέπτες και να ανεβαίνει το κόστος των διακοπών.

Ωστόσο, λίγο πιο μακριά από την Σαντορίνη βρίσκεται ένα λιγότερο γνωστό νησί, με την ίδια αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά, το οποίο όμως παραμένει ανέγγιχτο από τους τουρίστες, γράφει χαρακτηριστικά η Sun, για την Φολέγανδρο.

Οι Times ενημέρωσαν πρόσφατα τους αναγνώστες τους ότι «οι Έλληνες δεν πηγαίνουν στη Μύκονο, την Ρόδο ή την Κέρκυρα», αλλά προτιμούν την Φολέγανδρο «επειδή σε μεγάλο βαθμό έχει αποφύγει τον μαζικό τουρισμό».

Και το CNN συμπεριέλαβε την Φολέγανδρο στον κατάλογο με τα επτά πιο όμορφα χωριά στην Ευρώπη, γράφοντας: «Οι δρόμοι της Σαντορίνης βουλιάζουν από επισκέπτες. Αλλά στην Φολέγανδρο, ένα κοντινό νησί, βρίσκεις αντίστοιχη αρχιτεκτονική – δρόμους πλακόστρωτους, κατάλευκα σπίτια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και μια εκκλησιά με μπλε τρούλο- χωρίς όμως τα πλήθη των επισκεπτών».

Για κολύμπι, το CNN προτείνει το Κάτεργο, όπου τα σμαραγδένια νερά χαϊδεύουν την παραλία.
Οι τουριστικοί πράκτορες περιγράφουν την Φολέγανδρο ως ένα νησί «σχεδόν ανέγγιχτο από τους ξένους τουρίστες, που καταφέρνει να διατηρεί την άψογη γοητεία του»

Η Sun εξηγεί ότι ένας λόγος που η Φολέγανδρος δεν υποδέχεται τόσους επισκέπτες , όπως τα πλησιέστερα νησιά είναι διότι δεν έχει δικό της αεροδρόμιο. Ωστόσο σημειώνει ότι η πρόσβαση από τον Πειραιά είναι εύκολη με τα καθημερινά δρομολόγια των πλοίων, ή ακόμα και αν κάποιος θελήσει να μεταβεί στην Φολέγανδρο ακτοπλοϊκώς από την Σαντορίνη.

Η Sun προτείνει για κολύμπι τις παραλίες στον Καραβοστάση και στην Αγκάλη και επισημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν μα βρουν κατάλυμα με 25 λίρες την βραδιά.
Οι τιμές στα τετράστερα ξενοδοχεία αρχίζουν από 86 λίρες.

Όσο για την γαστρονομική προσέγγιση της Φολεγάνδρου, η Sun προτείνει στους Βρετανούς να απολαύσουν τα ντόπια χειροποίητα ζυμαρικά με κοτόπουλο και να συνοδεύσουν το πιάτο τους με ρακόμελο.

Διαβάστε επίσης

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος: Καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων – Στα πρόθυρα διάλυσης οι συρμοί

Η ΟΛΜΕ κινείται νομικά κατά του Ψαριανού – Τη διαγραφή του από τη ΝΔ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακρίτα: Η εξήγηση για τη φωτογραφία από τη Βουλή και τα «καρφιά» σε Κλείτου, Παπαπαναγιώτου και αρχισυντάκτη της ΕΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09