search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:36
MENU CLOSE

«Αρένα»: Εντυπώσεις ή ουσία

01.06.2023 13:34
arena_anastasopoulou_1200-700_new
credit: Twitter/@arena_ant1tv

Σαν να άρχισε να ξεφλουδίζεται το κρεμμύδι. Καρπός με αμφισημία. Προκαλεί δάκρυα όταν τον καθαρίζει κάποιος. Έχει αψάδα αλλά και γλύκα. Αναλόγως τον τρόπο που θα τον διαχειριστεί κάποιον ως πρώτη ύλη. Δίνει ξεχωριστή νοστιμιά σε σαλάτες και φαγητά. «Καίει» και αφήνει έντονη – έως και ελαφρώς δυσάρεστη – γεύση όταν τρώγεται ωμό. Αν όμως σοταριστεί, βγάζει μια γλύκα θαυμάσια.

Στη χθεσινοβραδινή -νέα- δημοσιογραφική εκπομπή «Αρένα» η Μαρία Αναστασοπούλου βγήκε από την περιοχή ασφάλειας της συμπαρουσίασης στην πρωινή ενημέρωση. Αναμετρήθηκε με την πρόκληση που έθεσε στον εαυτό της.

Είχε ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας η επιλογή του θέματος. Λεπτό και ευαίσθητο. Αφορούσε στην υπόθεση για την «Κιβωτό του κόσμου» και τις καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις και κακοποιητικές και προσβλητικές συμπεριφορές. Για τούτο και τηλεοπτικώς απαιτεί προσεκτικούς τηλεοπτικούς χειρισμούς. Με οκτώ προσκεκλημένους στο πλατό τα πράγματα γίνονταν ακόμα πιο δύσκολα.

Η δημοσιογράφος πάσχιζε να διατηρήσει τον έλεγχο της εκπομπής. Να καταστείλει την οχλαγωγία.

Σε  προεκλογική περίοδο, με έντονο το στοιχείο της πόλωσης, με καλεσμένους εκπροσώπους κομμάτων, με ανθρώπους με άκαμπτες θέσεις και πεποιθήσεις, ήταν πολλές οι στιγμές της εκπομπής που έμοιαζαν με ασκήσεις… αντοχής.

Το πολωτικό κλίμα μεταξύ των καλεσμένων αποδυνάμωσε το δημοσιογραφικό σκέλος της εκπομπής και τη δουλειά που είχε γίνει για την πρεμιέρα της. Ίσως να ήταν το άχαρο της πρώτης φοράς, παρότι η Αναστασοπούλου, όπως και η ομάδα συνεργατών της, διακρίνονται για την εμπειρία τους.

Η κίνηση του σταθμού να «επενδύσει» σε μια βραδινή δημοσιογραφική εκπομπή μόνον θετικά αποτιμάται. Η πρόκληση για την «Αρένα» και τους συντελεστές της είναι η διατήρηση του πρόσημου. Και η αποσαφήνιση προθέσεων. Εντυπώσεις ή ουσία.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Έτοιμος για την πρώτη του συνέντευξη μετά την καταδίκη (Video)

Νίκος Μουτσινάς: Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο – Πότε επιστρέφει το «Καλό μεσημεράκι» (Video)

Τεχνητή Νοημοσύνη: Προβληματισμένοι οι δημοσιογράφοι – Ανησυχία για παραπληροφόρηση και θέσεις εργασίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09