search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:05
MENU CLOSE

Φρέντι Μέρκιουρι: Ο τίτλος που σκεφτόταν αρχικά για το Bohemian Rhapsody

01.06.2023 19:16
freddie mercury

Οι πρόχειρες σημειώσεις με τους στίχους του «Bohemian Rhapsody» των Queen, που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, υποδηλώνουν ότι ο Φρέντι Μέρκιουρι σκεφτόταν να δώσει σε ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών, έναν κάπως διαφορετικό τίτλο: «Mongolian Rhapsody».

Η αποκάλυψη έγινε μετά την εμφάνιση 15 σελίδων με χειρόγραφες σημειώσεις για στίχους, φωνητικές γραμμές και αρμονίες που γράφτηκαν από τον τραγουδιστή καθώς συνέθετε την επιτυχία του, το 1975. Στην κορυφή μιας εισαγωγικής σελίδας, ο Μέρκιουρι φαίνεται να έχει διαγράψει τη λέξη «Μογγολική» πριν την αντικαταστήσει με το διάσημο πλέον «Bohemian».

Οι στίχοι στο προσχέδιο αποκαλύπτουν άλλες ιδέες που φαινομενικά είχαν εγκαταλειφθεί ή επανασχεδιαστεί, συμπεριλαμβανομένων εναλλακτικών όπως «Ώρα για αντίο τώρα, είναι αυτή η πραγματικότητα».

Σε άλλο σημείο, μια άλλη εκδοχή του στίχου που ξεκινάει «Μαμά, μόλις σκότωσα έναν άντρα» (Mama, just killed a man), είναι «Μαμά, άρχισε ο πόλεμος. Πρέπει να φύγω απόψε» (Mama, there’s a war began. I’ve got to leave tonight).

Σε άλλη σελίδα υπάρχει μια ακατάστατη σειρά λέξεων και φράσεων, μερικές από τις οποίες μπήκαν στο τραγούδι, όπως οι “Galileo”, “Bismillah” και “Fandango” (ενώ άλλες όπως “Matador” και “Belladona” όχι.)

Sotheby’s

Οι σημειώσεις που βρισκόταν στο σκοτάδι για πολύ καιρό, είναι γραμμένες με μαύρο και μπλε στυλό στις σελίδες ενός ημερολογίου μιας αεροπορικής εταιρείας, που δεν υπάρχει πια, της British Midland Airways, το 1974. Οι Queen ηχογράφησαν το “Bohemian Rhapsody” την επόμενη χρονιά.

Το τραγούδι καθόρισε την επιτυχία του συγκροτήματος, κατακτώντας την κορυφή των charts σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο – ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πουλήσει πάνω από 2,6 εκατομμύρια αντίτυπα και παραμένει το τρίτο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Sotheby’s

Το χειρόγραφο είναι ανάμεσα στα περίπου 1.500 προσωπικά αντικείμενα του τραγουδιστή που πρόκειται να δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο. Αναμένεται να φτάσει μεταξύ 800.000 και 1,2 εκατομμυρίων λιρών (995.000 έως 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων) όταν βγει στο σφυρί τον Σεπτέμβριο.

Τα προσωπικά αντικείμενα του Μέρκιουρι πωλούνται από τη στενή φίλη του, Mary Austin, η οποία κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του και φρόντιζε το παλιό σπίτι του στο Λονδίνο – μετά τον θάνατό του το 1991.

Με την ονομασία «Freddie Mercury: A World of His Own», η δημοπρασία που αποτελείται από έξι μέρη, περιλαμβάνει μια σειρά από προσωπικά αντικείμενα, από κοστούμια σκηνής και βικτοριανούς πίνακες μέχρι μια ασημένια χτένα για το μουστάκι από το Tiffany & Co. Ένα από τα έξι μέρη είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην αγάπη του τραγουδιστή για την ιαπωνική τέχνη και θα περιλαμβάνει στάμπες από ξύλο και πορσελάνη από τη συλλογή του.

Ο Μέρκιουρι ποτέ δεν αποκάλυπτε το νόημα των στίχων του, ακόμη και στα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Σε ένα ντοκιμαντέρ του 2002, ο κιθαρίστας των Queen Μπράιαν Μέι, θυμήθηκε τη στιγμή που ο τραγουδιστής αποκάλυψε τον τίτλο «Bohemian Rhapsody».

«Ποτέ δεν ήξερες αν ο Φρέντι αστειευόταν ή (όχι)», είπε. «Ποτέ δεν ήξερες πόσο σοβαρός ήταν, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν σοβαρός».

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μάρκλ: «Φουντώνουν» οι φήμες για διαζύγιο

Danny Masterson: Ένοχος για δύο βιασμούς ο ηθοποιός του “That 70’s Show”

Survivor All Star – Ασημίνα: «Αυτός είναι ο λόγος που μας έβγαλε η παραγωγή» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09