search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:11
MENU CLOSE

Τουρκία: Τέλος η συμμαχία της αντιπολίτευσης μετά την ήττα Κιλιτσντάρογλου

01.06.2023 18:46
kilintsaroglou-1-2-new

Με μια κίνηση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που γνώρισε την ήττα στις τουρκικές εκλογές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σηματοδοτείται η λήξη της συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων DEVA, Gelecek, Saadet και Δημοκρατικό Κόμμα που συμμετείχαν στις εκλογές από τις λίστες του κόμματός του και τους είπε: «Οι βουλευτές σας που μπήκαν στο Κοινοβούλιο από τις λίστες μας μπορούν να επιστρέψουν στα κόμματά τους. Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Καλού Κόμματος (του οποίου επικεφαλής είναι η Μεράλ Ακσενέρ) Μπαχαντίρ Ερντέμ δήλωσε έπειτα από τη συνεδρίαση του κόμματος: «Η εκλογική συμμαχία έληξε με το τέλος των εκλογών. Αυτή η συμμαχία ήταν μια συμμαχία, μια ένωση δυνάμεων, για να εκλεγεί ο υποψήφιος πρόεδρος, ο κ. Κιλιτσντάρογλου. Τα πολιτικά κόμματα είναι φυσικά αντίπαλοι μεταξύ τους και συνεχίζουν τον δρόμο τους. Κάνουν πολιτική για να υπηρετήσουν το έθνος με το προσωπικό και τα δικά τους προγράμματα.Από σήμερα δεν μπορεί να αναμένεται εκλογική συμμαχία. Η συνέχιση αυτής της συμμαχίας δεν είναι επίσης μια πολιτικά ορθή προσέγγιση».

Στέλεχος επίσης του Καλού Κόμματος είπε: «Δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τη συμμαχία του Έθνους αυτή τη στιγμή. Αν απαιτηθεί συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, που θα γίνουν σε 10 μήνες, τότε μπορεί να συζητηθεί. Είμαστε όμως ξεχωριστό κόμμα. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας ως κόμμα».

Διαβάστε επίσης:

Η Ουγγαρία βγάζει εκτός ατζέντας της Συνόδου Κορυφής την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Danny Masterson: Ένοχος για δύο βιασμούς ο ηθοποιός του “That 70’s Show”

Μαντλίν ΜακΚαν: Τι βρήκε η αστυνομία στην τεχνητή λίμνη Αράντ της Πορτογαλίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:11