search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:58
MENU CLOSE

Κάιρο: Τρομακτική αμμοθύελλα πλήττει την πόλη – Τουλάχιστον 4 νεκροί (Videos)

02.06.2023 15:58
ammothyella

Μια μεγάλη αμμοθύελλα την Πέμπτη έβαψε τον ουρανό πάνω από το Κάιρο πορτοκαλί και οι ισχυροί άνεμοι έριξαν μια γιγαντιαία διαφημιστική πινακίδα πάνω σε αυτοκίνητα, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας πέντε, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Τρία άλλα θύματα προκλήθηκαν από την καταιγίδα, η οποία δημιούργησε τεράστιο μποτιλιάρισμα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν δύο λιμάνια της Ερυθράς Θάλασσας.

Η αστυνομία είπε ότι άλλη μια διαφημιστική πινακίδα κατέρρευσε σε πόλη που βρίσκεται κοντά στο Κάιρο, συνθλίβοντας ένα κορίτσι μέχρι θανάτου. Ένας άνδρας σκοτώθηκε επίσης στην επαρχία κοντά στο Δέλτα του Νείλου, όταν ένας φοίνικας έπεσε πάνω του.

Στην πόλη Σουέζ της Ερυθράς Θάλασσας, ανατολικά του Καΐρου, ένας νεαρός άνδρας έπεσε και σκοτώθηκε όταν έχασε την ισορροπία του ενώ παρακολουθούσε την καταιγίδα από μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν έναν τεράστιο τοίχο από άμμο να κινείται στον δρόμο της ερήμου Καΐρου-Σουέζ, αναγκάζοντας πανικόβλητους τους οδηγούς να γυρίσουν πίσω και να οδηγήσουν ανάποδα στο ρεύμα για να γλιτώσουν από την καταιγίδα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι έκλεισαν τα λιμάνια του Σουέζ και του Ζαϊτιγιάτ στην Ερυθρά Θάλασσα λόγω των ανέμων 26 κόμβων και των κυμάτων ύψους έως και 4 μέτρων.

Οι αμμοθύελλες γνωστές ως Khamasin είναι συχνές στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού, αλλά οι καταιγίδες αυτού του μεγέθους είναι σπάνιες.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία – Μέτρα κατά του υπερτουρισμού: Πλαφόν επισκεπτών στις παραλίες, προκρατήσεις για …μπάνιο και απαγόρευση πετσέτας

Ο Ερίκ Καντονά επιστρέφει! Η αναπάντεχη μουσική του καριέρα (video)

Μπιλ Κόσμπι: Νέες κατηγορίες για βιασμό από μοντέλο του Playboy

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09