search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:28
MENU CLOSE

Ο Ερίκ Καντονά επιστρέφει! Η αναπάντεχη μουσική του καριέρα (video)

02.06.2023 11:40
kantona

Πάρτε τον Νικ Κέιβ, προσθέστε λίγο Λέοναρντ Κοέν και πασπαλίστε με Σερζ Γκενσμπούργκ. Το αποτέλεσμα θα σας θυμίσει το πρώτο single του μεγάλου ροκ σταρ των γηπέδων, του Ερίκ Καντονά, που κάνει σήμερα πρεμιέρα.

Ο τίτλος του single του Ερίκ Καντονά είναι «Friends We Lost» και ο Guardian μας διαβεβαιώνει ότι είναι πραγματικά πολύ καλό. Ο ποδοσφαιριστής που έγινε τραγουδιστής κάνει μια νέα αρχή και θα ακολουθήσει ένα tour, όπου θα μπει στα γήπεδα με την κιθάρα του και όχι με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, αυτή τη φορά για να ανέβει στην σκηνή και να μαγέψει τους φίλους του. Αργότερα θα έρθει ίσως και ένα live album.

Ο Καντονά λέει στον Guardian ότι από παιδί ονειρευόταν να ανέβει στην σκηνή για να τραγουδήσει, αλλά δεν πολυπίστευε πως θα ήταν καλός. Δεν είχε γράψει μουσική, ούτε φανταζόταν πως θα μπορούσε να τραγουδήσει. Αλλά στη διάρκεια του lockdown αποφάσισε να μάθει κιθάρα και να κάνει το επόμενο βήμα.

«Είμαι ένα κακός κιθαριστής, αλλά νομίζω καλός στο να γράφω τραγούδια. Το έκανα για να μπορώ να βγω στην σκηνή, γιατί μου αρέσει η σχέση με το κοινό, είτε μέσω του ποδοσφαίρου, είτε με το θέατρο, είτε με την μουσική. Και η μουσική για μένα ήταν ένα όνειρο», λέει ο Καντονά.

Ο Ερίκ Καντονά ήταν ούτως ή άλλως ένας σταρ στα γήπεδα. Ακόμα κι όταν έκανε το χτύπημα κουνγκ-φου εναντίον ενός ποδοσφαιρόφιλου που τον ενοχλούσε από την κερκίδα. Ο Καντονά κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια στα 30 του, μάλλον απογοητευμένος, παρόλο που είχε πάρει πέντε τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ στα έξι χρόνια παρουσίας του στα αγγλικά γήπεδα (έναν χρόνο με την φανέλα της Λιντς και πέντε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στα τέλη της δεκαετίας του 90 ο Καντονά δοκίμασε την τύχη του ως ηθοποιός και έχει παίξει πλέον σε 30 ταινίες. Τώρα ξεκινά μια νέα περιπέτεια. Με τη γενειάδα και το κασκέτο στο κεφάλι, θα μπορούσες να τον περάσεις για πανεπιστημιακό διανοούμενο. Αλλά το κακό παιδί των γηπέδων θυμίζει και άνθρωπο της πιάτσας.

Γεννημένος στη Μασσαλία από Ισπανίδα μητέρα και Γάλλο πατέρα, μεγάλωσε ακούγοντας Πουτσίνι και Βέρντι καθώς ο πατέρας του ήταν λάτρης της μουσικής. Στην εφηβεία του πέρασε σε πιο άγριους ήχους. «Άκουγα πολύ Sex Pistols, Clash, AC/DC και Led Zeppelin», λέει. Στα 17 η ζωή του άλλαξε καθώς έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Οξέρ. Εκείνη την εποχή «ανακάλυψε» τον Τζιμ Μόρισον και τους Doors. «Ήταν ένα σοκ για μένα. Οι στίχοι, η ενέργεια, τα live που έκαναν. Άλλαξε η ζωή μου», θυμάται.

Στους μουσικούς ήρωές του περιλαμβάνει τον Νικ Κέιβ, τον Λέοναρντ Κοέν και τον Ντάνιελ Τζόνστον. Στη μουσική θέλει να τα κάνει όλα μόνος του: γράφει στίχους, την μουσική, τραγουδάει.

«Κανένας δεν παρεμβαίνει στη δουλειά μου. Με βοηθούν αρκετοί, τους ακούω, αλλά στο τέλος της μέρας εγώ αποφασίζω για όλα. Είναι τα δικά μου τραγούδια και τα αγαπώ», λέει ο Ερίκ Καντονά.

Ο Καντονά ζει με την οικογένειά του στην Λισαβόνα και στο βίντεο που γύρισε για το single που κυκλοφορεί πρωταγωνιστεί ο 13χρονος γιος του, ο Εμίρ, το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά που έχει αποκτήσει με τη δεύτερη γυναίκα του, την ηθοποιό Ρατσίντα Μπράκνι.

«Έγραψα τους στίχους, έγραψα τη μουσική, έκανα το σενάριο και το σκηνοθέτησα. Μπορώ να κάνω τα πάντα, αλλά να είμαστε ταπεινοί»… Μιλάει σοβαρά όταν αναφέρεται στην ταπεινοφροσύνη του; Ξεσπά σε γέλια όταν τον ρωτάει ο ρεπόρτερ του Guardian. «Όλα είναι ένας χλευασμός», λέει, «Ναι, τα γελάω με τον εαυτό μου, με τη ζωή. Είναι τσίρκο, μόνο ένα μεγάλο τσίρκο».

Διαβάστε επίσης:

Μπιλ Κόσμπι: Νέες κατηγορίες για βιασμό από μοντέλο του Playboy

ΕΕ: Δεξιά «νάρκη» στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος

Τζο Μπάιντεν: (Ξανά) σκόνταψε κι έπεσε στη διάρκεια εκδήλωσης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:24