search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:54
MENU CLOSE

Θεόδωρος Πάγκαλος: Η απόφαση για την αποτέφρωση και το «τελευταίο βράδυ μου» του Καζαντζίδη

02.06.2023 17:13
pagkalos_3105_1200-700_new

Με το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Το τελευταίο βράδυ μου», που ήταν επιθυμία του εκλιπόντος να ακουστεί, είπαν φίλοι, συγγενείς και σύντροφοι το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Πάγκαλο την Παρασκευή στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Ο πολιτικός που χάραξε τη δική του πορεία στην πολιτική ζωή της χώρας με το ΠΑΣΟΚ, είχε οργανώσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια της κηδείας του. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών την Τετάρτη (31.5.2023) και σήμερα του είπαν το τελευταίο αντίο στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, καθώς είχε ζητήσει να μην θαφτεί.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή TLive, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό στη Ριτσώνα, εκεί όπου παραβρέθηκαν πρώην υπουργοί τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, φίλοι του Θεόδωρου Πάγκαλου αλλά και οι συγγενείς του.

Εκτός από την οικογένειά του, στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας αποχαιρέτησαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο μεταξύ άλλων η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Παύλος Γερουλάνος, η Λίνα Μενδώνη, η Σοφία Ζαχαράκη, Παύλος Χρηστίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης και η Έλλη Στάη.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε ζητήσει να ακουστεί το τραγούδι «Το τελευταίο βράδυ μου» του Στέλιου Καζαντζίδη στην κηδεία του, όταν έβλεπε μια ταινία μαζί με τον πολύ καλό του φίλο και επί σειρά ετών συνεργάτη, τον Κώστα Μήτση.

Ο Κώστας Μήτσης ήταν ένας από αυτούς που εκφώνησαν επικήδειο στην τελετή που έγινε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας όπου και αποκάλυψε την επιθυμία του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η απόφαση για την αποτέφρωση

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε επιλέξει την αποτέφρωση από το 2012, κάτι που είχε ζητήσει από την οικογένειά του ενώ είχε δηλώσει ότι «για λόγους που έχουν σχέση με την προσωπική αξιοπρέπεια και ελευθερία, τις οικολογικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ταφής και επειδή θεωρώ ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας κακώς αντιδρούν, πιθανώς για ιδιοτελείς λόγους, έχω και ο ίδιος κάνει αυτήν την προσωπική επιλογή, την οποία και έχω καταγράψει στη διαθήκη μου».

 Η οικογένειά του, σε ανακοίνωσή της ευχαρίστησε για τη «συγκινητική συμπαράσταση στο πένθος» και παρακάλεσε αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το έργο συγκεκριμένων ιδρυμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Λιμενικό: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά πλοία στα ανοιχτά της Χίου

Πανελλήνιες 2023: Ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έγραψε για τη… βία κατά των γυναικών (video)

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια 47χρονος που έκαψε τους γονείς του το 2020

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:53