search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:14
MENU CLOSE

Ντούα Λίπα: Ο τρόπος που Βρετανοί υπουργοί μιλούν για τους Αλβανούς πονάει

04.06.2023 19:05
dua-lipa-new
H Dua Lipa στα Grammy Awards

«Στενόμυαλη και κοντόφθαλμη» χαρακτήρισε η Ντούα Λίπα τον τρόπο με τον οποίο μιλούν για τους Αλβανούς μετανάστες στη Βρετανία υπουργοί του Σούνακ.

Μιλώντας, στους «Sunday Times», η σταρ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο τρόπος που έχουν μιλήσει κατά καιρούς για τους Αλβανούς πονάει και δήλωσε πως περίμενε να έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση. «Πάντα πίστευα ότι το Λονδίνο είναι μια ένωση από κουλτούρες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πόλης», είπε, σχολιάζοντας τη δήλωση της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, η οποία χαρακτήρισε τους Αλβανούς «εγκληματίες» σε συζήτηση στη Βουλή, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Όταν ακούς την κυβέρνηση να μιλά για τους Αλβανούς για παράδειγμα, πονάει. Είναι κοντόφθαλμο και στενόμυαλο, αλλά είναι ο τρόπος που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι. Όσο κι αν προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ρητορική, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που σκέφτοναι “οι μετανάστες έρχονται στη χώρα και μας παίρνουν τις δουλειές”», σημείωσε.

Η Ντούα Λίπα ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να σταματήσει να λέει ανοιχτά τη γνώμη της, ανεξαρτήτως ποιες θα είναι οι συνέπειες, σημειώνοντας πως γι’ αυτό ευθύνονται οι γονείς της.

Μετανάστες και οι ίδιοι, ο Ντουκάτζιν Λίπα και η Ανέζα αναγκάστηκαν να φύγουν από την Αλβανία και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Αγγλία όπου έφεραν στον κόσμο τα τρία τους παιδιά.

«Οι μετανάστες που έχουν έρθει εδώ δούλεψαν απίστευτα σκληρά. Χρειάζεται να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση, γιατί οι άνθρωποι δεν φεύγουν από τη χώρα τους, αν δεν υπάρχει ανάγκη ή φόβος για την οικογένειά τους», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Σκαρμούτσος: «Αν ήμουν φαγητό θα ήμουν πατάτα τηγανητή»

Γερμανού: «Έγραψα στίχους ντάλα μεσημέρι και τους έστειλα στον Καρβέλα»

Νίκος Ψαρράς: «Έχω υποφέρει στο παρελθόν από δυνάστες σκηνοθέτες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24