search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:56
MENU CLOSE

Πατήρ Αντώνιος: «Δεν υπήρχε δόλος για τα οικονομικά της Κιβωτού»

04.06.2023 12:07
PATIR ANTONIOS

Τις δικές του απαντήσεις στους επικριτές του δίνει ο Πατήρ Αντώνιος σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού του Κόσμου.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Γεωργαντή έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτοι, μεταξύ άλλων, για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της Κιβωτού του Κόσμου, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου, σχετικά με την υπόθεση της αγοράς και την βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ήπειρο (Άνω Ραβένια), αναφέρεται πως το εν λόγω ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η Κιβωτός, ακόμα και τώρα.

Για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της Κιβωτού και παραδόθηκαν από την ίδια την Πρεσβυτέρα. Όπως υποστηρίζουν, «τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η οικονομική αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης».

Από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου σχολιάζεται πως το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά) και ως εκ τούτου ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν τα χρήματα εάν η ίδια η Πρεσβυτέρα δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. «Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος», υποστηρίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Κάλυμνος: Το δελφίνι που περίμενε να το σώσουν «λύγισε» το διαδίκτυο

Καβάλα: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 68χρονης

Χιλιαδού Ευβοίας: «Λαμπάδιασε» λεωφορείο γεμάτο τουρίστες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:56