search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:36
MENU CLOSE

Έβρος: ΜΚΟ κάνει λόγο για 330 μετανάστες σε νησίδα – Επικοινωνία Χακάν Φιντάν με τον Βασίλη Κασκαρέλη

06.06.2023 23:11
EVROS

Για πολυπληθείς ομάδες μεταναστών στον Έβρο κάνει λόγο ΜΚΟ, αναφέροντας περίπου 330 ανθρώπους οι οποίοι προήλθαν από το τουρκικό έδαφος και βρίσκονται σε νησίδα έξω από τη Νέα Βύσσα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται πως σε τηλεφωνική συνομιλία προχώρησαν νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Βασίλη Κασκαρέλη, στην οποία τέθηκε το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Ειδικότερα, σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης συνεχάρη τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν για την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, όπως γίνεται γνωστό σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο, θέτοντας σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τις ελληνικές Αρχές. Δεκάδες μετανάστες επιχειρούν να περάσουν τον ποταμό, εκμεταλλευόμενοι την μείωση της στάθμης του νερού.

Σε μια κίνηση συμβολισμού ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης επισκέπτεται αύριο τον Έβρο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «Η χαμηλή στάθμη του ποταμού και οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν με κάποιο τρόπο την παράνομη μετανάστευση. Έχουμε πάρει τα αναγκαία μέτρα και έχουμε ενισχύσει τη δράση μας στον Έβρο».

Εκτός από τους 91 μετανάστες που εγκλωβίστηκαν κοντά στα Μαράσια και μεταφέρθηκαν σε δομή της Βόρειας Ελλάδας, δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και σε νησίδα κοντά στη Νέα Βύσσα. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση σημειώνει ότι προβαίνει σε ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Ξεσπάει η μητέρα της 12χρονης από τη φυλακή

Ηράκλειο: Της είπε «σ’ αγαπώ», μετά προσπάθησε να την πνίξει – Τελικά την μαχαίρωσε

Κρήτη: 10χρονος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:35