search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:50
MENU CLOSE

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία στην Κω

06.06.2023 22:04
metanastes_new
φωτογραφία αρχείου @Eurokinssi

Εξαρθρώθηκε εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη είσοδο μεταναστών από την Τουρκία στην Κω και διευκόλυνση εξόδου τους από τη χώρα.

Μετά από σχετική πληροφόρηση από την ΕΥΠ, οι Λιμενικοί κατάφεραν να εντοπίσουν δέκα παράτυπους μετανάστες που αποβιβάστηκαν από φουσκωτή βάρκα στην παραθαλάσσια περιοχή «Ψαλίδι».

Το κύκλωμα στη συνέχεια τους μετέφερε με φορτηγό σε σημείο από όπου θα προωθούνταν στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στην κεντρική Ευρώπη.

Τα συγκεκριμένα άτομα διασπάστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα των πέντε ατόμων υπό τη συνοδεία δύο αλλοδαπών ηλικίας 23 και 67 ετών, φερόμενοι ως διακινητές, εντοπίστηκαν στον Μαστιχάρι με σκοπό την προώθηση τους στην Κάλυμνο και έχοντας στην κατοχή τους έξι εισιτήρια πλοίου για το προαναφερόμενο δρομολόγιο. Οι δύο φερόμενοι διακινητές συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Κω με τη συνδρομή κλιμακίου του Λιμενικού Σταθμού Καρδάμαινας.

Εν συνεχεία, η Λιμενική Αρχή Κω εντόπισε τη δεύτερη ομάδα των πέντε μεταναστών, σε ιδιωτικό συνεργείο αυτοκινήτων στο Πύλι, όπου και προέβη σε νομότυπη έρευνα εντός αυτού και εντόπισε αυτούς σε παράπηγμα δίπλα στο συνεργείο. Στο εν λόγω συνεργείο αυτοκινήτων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί ηλικίας 40, 31, 26, 29 και 30 ετών, φερόμενοι ως διακινητές.

Με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων της Ε.Υ.Π. και των στελεχών του Γρ. Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω, διερευνήθηκε ο τρόπος δράσης των συλληφθέντων. Κύριος οργανωτής της εγκληματικής ομάδας είναι αλλοδαπό άτομο το οποίο διαμένει στην Τουρκία, ωστόσο έχει στρατολογήσει τους επτά συλληφθέντες με σκοπό την παραλαβή από το σημείο εισόδου στην Ελληνική επικράτεια, την απόκρυψή τους και στη συνεχεία την περαιτέρω προώθηση στην ενδοχώρα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Προφυλακιστέοι οι 7 από τους 8 νέους κατηγορούμενους για τον βιασμό της 12χρονης

Ηράκλειο: Της είπε «σ’ αγαπώ», μετά προσπάθησε να την πνίξει – Τελικά την μαχαίρωσε

Κρήτη: 10χρονος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:39