search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:54
MENU CLOSE

Ινδία: Ολημερίς τη χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν – Τι συμβαίνει με τη γέφυρα Σουλτανγκανί (Videos)

06.06.2023 16:20
gefira-new

Κατέρρευσε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο μία γέφυρα υπό κατασκευή τον ποταμό Γάγγη, στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας.

Πρόκειται για μία τσιμεντένια γέφυρα μήκους τριών χιλιομέτρων, που ενώνει τις δύο όχθες του Γάγγη και έχει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας. Όμως κατέληξε για δεύτερη φορά στα νερά του ιερού ποταμού των Ινδών.

Η γέφυρα Σουλτανγκανί άρχισε να χτίζεται το 2017, αλλά μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Κατέρρευσε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου και για δεύτερη φορά την περασμένη Κυριακή.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πρώτης κατάρρευσης, άρα ούτε είναι γνωστό κατά πόσο αντιμετωπίστηκαν τα δομικά προβλήματα. Πάντως το αποτέλεσμα δείχνει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά στην κατασκευή του γεφυριού.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μπιχάρ Νιτίς Κουμάρ δήλωσε ότι διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την κατάρρευση του γεφυριού. Δεν έχει διευκρινιστεί από τις αρχές αν υπάρχουν θύματα.

Η καναδική κατασκευαστική εταιρία που έχει αναλάβει την οικοδόμηση της γέφυρας, η McElhanney, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για «μερική κατάρρευση» της γέφυρας και εξέφρασε «βαθειά ανησυχία» για την ασφάλεια των εργαζομένων. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η εταιρία «θα συνεργαστεί στο πλαίσιο οποιασδήποτε έρευνας».

Η συγκεκριμένη γέφυρα δεν ήταν η μόνη που κατέρρευσε στην Ινδία τον προηγούμενο χρόνο. Τον Οκτώβριο είχε καταρρεύσει και μία γέφυρα στη πόλη Μόρμπι στο κρατίδιο Γκουζαράτ, με συνέπεια να σκοτωθούν 135 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

Καϊλή στη «Liberation»: «Είχα παραλύσει από τον φόβο»

Άστρουντ Ζιλμπέρτο: Πέθανε «το κορίτσι από την Ιπανέμα» (video)

Qatargate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:53