search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 10:17
MENU CLOSE

Κρήτη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 36χρονη που μαχαιρώθηκε από τον αρραβωνιαστικό της

06.06.2023 16:59
pagne
Eurokinissi

Βγήκε από τη ΜΕΘ η 36χρονη που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον σύντροφο της στο Ηράκλειο Κρήτης. Η γυναίκα το μεσημέρι της Τρίτη μεταφέρθηκε στη Χειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και πλέον βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο οργανισμός της, σύμφωνα με το cretapost, αντιδρά καλά στη θεραπεία και έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η κατάσταση της υγείας της κοπέλας είναι σταθερή και το πιθανότερο είναι να βγει σήμερα (6/6) από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μεταδίδει Η ΕΡΤ.

«Είχε αιμοπνευμοθώρακα, τοποθετήθηκε σωλήνας παροχέτευσης θώρακoς και για λόγους περισσότερο προληπτικούς μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «είναι σταθερή, δεν έχει ανάγκη ούτε από μηχανική υποστήριξη, ούτε από ιδιαίτερη φαρμακευτική αγωγή».

Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο δράστης

Φρουρούμενος στη Χειρουργική Κλινική νοσηλεύεται ο 36χρονος δράστης. Η κατάσταση του 36χρονου δράστη είναι επίσης σταθερή και, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, «έχει υποβληθεί σε ερευνητική λαπαροτομία, ευτυχώς δεν φέρει σπουδαίες κακώσεις στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε δωμάτιο της χειρουργικής κλινικής». Σε ερώτηση αν έχει υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση απάντησε: «Ό,τι εξέταση έπρεπε να γίνει έχει γίνει».

O αρραβωνιαστικός της φέρεται να άρπαξε το μαχαίρι και να της επιτέθηκε ξαφνικά. H γυναίκα δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές από τον συνομήλικο σύντροφο της και φέρει τραύματα στο θώρακα, την πλάτη αλλά και τα άνω άκρα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ίδια η κοπέλα έχει προανακριτικά στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, που ερευνούν την υπόθεση δέχτηκε μαχαιριές από τον αρραβωνιαστικό της, έπειτα αυτοτραυματήστηκε και επιχείρησε να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Η γυναίκα αιμόφυρτη μπήκε στην αυλή γειτονικού σπιτιού για να σωθεί.  Οι γείτονες την περιέθαλψαν και κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Η κοπέλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, είπε ότι δεν είχε προηγηθεί καβγάς και πως ο 36χρονος αρραβωνιαστικός της αντέδρασε σαν να βρέθηκε ξαφνικά σε αμόκ και άρχισε να τη χτυπά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος αφού μαχαίρωσε την κοπέλα έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και πρόλαβε να το καρφώσει δύο φορές στην κοιλιακή του χώρα, πριν ο πατέρας του τον σταματήσει, δεχόμενος και ο ίδιος ελαφρά χτυπήματα στα χέρια, για τα οποία δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν θύτης και θύμα.

Δεν είπε τίποτα στις Αρχές ο 36χρονος

Ο 36χρονος έχει ήδη κληθεί να απολογηθεί προανακριτικά, ωστόσο, δεν είπε το παραμικρό στους αστυνομικούς, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής -όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία. Στο νοσοκομείο επίσης βρέθηκε εισαγγελέας και ανακριτής όπου άσκησε στον 36χρονο διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και απείθεια, σύμφωνα με όσα αναφέρει το cretapost.

Η δικογραφία σήμερα θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου και στη συνέχεια θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες από τον εισαγγελέα, για τις οποίες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2023: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται την Τετάρτη τα ΕΠΑΛ

Νόνικα Γαληνέα: «Αυλαία» για τη μεγάλη ηθοποιό (photos/video)

Ναύπλιο: Προσωρινά ελεύθερος ο αρχιμανδρίτης που φέρεται να έστειλε άσεμνο βίντεο σε 12χρονο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 10:16