search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:15
MENU CLOSE

Μιχάλης Κωσταράκος: Το τελευταίο αντίο στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Στεφάνι από τον Ακάρ (photos/video)

06.06.2023 14:09
kostarakos_0606_1200-700_new

Το τελευταίο αντίο στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το voria.gr, παρόντες ήταν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστατούν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Αγήματα του Στρατού ήταν στο προαύλιο του Ιερού Ναού το οποίο είχε κατακλυστεί από στεφάνια, μεταξύ τους και αυτό που απέστειλε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Έκανε τους συνεργάτες του να αισθάνονται υπερήφανοι», ανέφερε στον επικήδειο λόγο του για τον Μ. Κωσταράκο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: «Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο της πατρίδας, κάτω από πολύ μεγάλη οικονομική ανέχεια, κατάφερε κι έδωσε μια λεβεντιά στις ένοπλες δυνάμεις. Και μάλιστα τις έκανε εξαιρετικά εξωστρεφείς. Σε μια δύσκολη περίοδο μπορεί να έγιναν περικοπές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ποτέ δεν έγιναν περικοπές στην εκπαίδευση. Πίστευε, ότι η εκπαίδευση μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση και το εφάρμοσε στην πράξη αυτό. Ο αρχηγός είχε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: ήταν ένας άνθρωπος, που όλη του η πορεία ήταν συνυφασμένη με την αξιοκρατία».

Ο κ. Στεφανής μετέφερε τα συλλυπητήρια της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σάρμα στην οικογένεια του Μ. Κωσταράκου και μιλώντας για τον εκλιπόντα πρόσθεσε: «Να αναλογιστούμε όλοι μας την κρίσιμη περίοδο που περνάμε μέσα σε ένα εύθραυστο γεωπολιτικό περιβάλλον και να δούμε το μήνυμα που μας έδωσε ο αρχηγός μας. Μήνυμα ενότητας ναι αγάπης για την πατρίδα. Πιστεύω, ότι αυτό είναι καταλυτικό και θα μας βοηθήσει να λειτουργούμε στο μέλλον. Εμείς τον ευγνωμονούμε για όσα προσέφερε, για όσα μας έμαθε. Αιώνια του, η μνήμη».

Ο εκλιπών πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ «ενίσχυσε τη διακλαδικότητα και καθιέρωσε πλήθος καινοτομιών» στο στράτευμα, ενώ εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα, από τη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε., το 2015 και για τα τρία επόμενα χρόνια, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Υπογράμμισε δε, ότι ο Μ. Κωσταράκος, προερχόμενος από οικογένεια λαμπρών στρατιωτικών ήταν «ένας υποδειγματικός αξιωματικός, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, από όπου περνούσε», κόσμησε με την παρουσία του το στράτευμα, καιαναβάθμισε τις ένοπλες δυνάμεις σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

«Αείμνηστε αρχηγέ, σε αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για τις ένοπλες δυνάμεις. Το έργο που άφησες πίσω σου είναι μεγάλο και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ […] Αυτές οι γραμμές άμυνας, για τις οποίες αγωνίστηκες σε ολόκληρη τη ζωή σου παραμένουν πυκνές, ετοιμοπόλεμες και αδιαπέραστες στο διηνεκές. Αιώνια σου η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησε και ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Βασίλειος Πάππας, εξαίροντας την συμβολή του σε εθνικά θέματα.

Η σορός του Μιχαήλ Κωστάρακου οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία, στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 67 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 424  Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Μιχαήλ Κωσταράκος υπήρξε αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την 1η Νοεμβρίου του 2011 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Από τις 6 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018 διετέλεσε πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.

Διαβάστε επίσης:

Νόνικα Γαληνέα: Αυτή την ώρα η κηδεία της (photos/video)

Πανελλήνιες 2023 – Εύβοια: Λιποθύμησε 17χρονη που έδινε εξετάσεις

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο γυναίκας στην Κω: Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ΕΣΥ, όχι διαρκή συρρίκνωση της δημόσιας Υγείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:14