search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:48
MENU CLOSE

Η Ιταλία και η Ισπανία αλλιώς: Εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης στις δυο χώρες (video)

07.06.2023 11:42
italia-venetia

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γνωρίσεις έναν τόπο και η κάθε προσέγγιση προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία. Ο Guardian προτείνει εναλλακτικές βόλτες σε μερικές από τις πιο όμορφες ισπανικές και ιταλικές πόλεις. Εάν επισκεφτείτε ποτέ αυτές τις υπέροχες μεσογειακές πόλεις προτιμήστε να μετακινηθείτε… αντισυμβατικά χωρίς να χάσετε το παραμικρό από τη μαγεία που έχουν να σας προσφέρουν!

Η Βαρκελώνη με Segway

Η εμπειρία: τα να περιφέρεσαι στους δρόμους της Βαρκελώνης πάνω σε ένα δίτροχο όχημα προσθέτει μια πραγματικά αλλιώτικη αίσθηση σε όποιον επιλέξει την πανέμορφη ισπανική πόλη για τις διακοπές. Η βόλτα με το Segway θα βοηθήσει να θαυμάσεις τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Αντόνιο Γκαουντί, του Καταλανού αρχιτέκτονα που έχει βάλει την υπογραφή του στην εικόνα της πόλης.

Η βόλτα αρχίζει από το κέντρο, τις περιοχές Eixample και Vila de Gràcia, όπου ο επισκέπτης θα αντιληφθεί πόσο σημαντικό και ξεχωριστό ήταν το καταλανικό κίνημα του μοντερνισμού. Τα μνημεία που είναι must, είναι το αριστούργημα του Γκαουντί, ο καθεδρικός ναός Sagrada Familia (που είναι ατέλειωτος), η πολύχρωμη Casa Batlló (κάποτε ιδιωτική κατοικία, σήμερα μουσείο) και οι προσόψεις των κτηρίων Casa Milà και La Pededra (άλλη μια πρώην ιδιωτική κατοικία) στη λεωφόρο Passeig de Gràcia.


Στη Μάλαγα με e-bike

Η εμπειρία: Εξερευνήστε τη γοητευτική Μάλαγα, στη περίφημη Costa del Sol με e-bike, καθώς είναι ιδανικό μέσο για να ανεβείτε στους λόφους και να περιδιαβείτε στα στενά δρομάκια, στο ατμοσφαιρικό ιστορικό κέντρο της πόλης.

Με e-bike ανεβείτε χωρίς κόπο στο κάστρο Gibralfaro, στην κορυφή του ομώνυμου λόφου, που προσφέρει εκπληκτική θέα στη πόλη και στη Μεσόγειο. Αν θέλετε να απολαύσετε ακόμα πιο εντυπωσιακές εικόνες οδηγείστε στο e-bike στην περιοχή Parador de Malaga και θα είναι σαν να βλέπετε την πόλη από μία … ιπτάμενη ταράτσα.

Αξίζει επίσης η βόλτα μέχρι το μέρος όπου γεννήθηκε ο σπουδαίος Πάμπλο Πικάσο, ανακαλύψτε το ψαροχώρι Pedregalejo, κι από κει θαυμάστε την ατέλειωτη παραλία.

Στη Μαγιόρκα με quad bike

Η εμπειρία: Η πρωτεύουσα της Μαγιόρκας, η Πάλμα, είναι μία κομψή πόλη, αλλά αξίζει να εξερευνήσει κάποιος τα περίχωρα και γι αυτό ενδείκνυται το quad bike. Είναι στην πραγματικότητα μία off road εμπειρία με ένα φιλικό μέσο.

Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό για μια στάση στην θάλασσα, όπου θα κολυμπήσει και θα κάνει υποβρύχιες εξερευνήσεις. Τον χειμώνα, είναι must η ανάβαση μέχρι το Puig de Randa, στα 540 μέτρα- που είναι και το ψηλότερο σημείο στο νησί. Η πανοραμική θέα μένει αξέχαστη, καθώς βλέπεις τα πευκοδάση που καταλήγουν στις παραλίες, κάποιες από τις οποίες είναι καλά κρυμμένες. Σε αυτές μπορεί να πάει ο επισκέπτης με quad bike, περνώντας μέσα από πέτρινα μονοπάτια.


Η Ιταλία είναι μια χώρα που προσφέρει αφειδώς μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη και σίγουρα πρόκειται για έναν τόπο όπου κανένας δεν θα πλήξει. Ο Guardian προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση για κάποια εμβληματικά μέρη στην Ιταλία, που έχουν περιπέτεια, αλλά και ρομαντισμό.

Η Σαρδηνία με αλεξίπτωτο πλαγιάς

Η εμπειρία: Η Σαρδηνία είναι συναρπαστικό νησί. Και γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό αν κάποιος έχει διάθεση για περιπέτεια και κάνει ένα τουρ από ψηλά. Ιδανικό μέσο λοιπόν, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, που σε φέρνει πάνω από την απαστράπτουσα βαθυγάλανη θάλασσα, με τον αέρα να παίρνει τα μαλλιά και την πανοραμική θέα να προκαλεί τις αισθήσεις. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ελαφρύ, εύκολο, ίσως ιδανικό μέσον για … μιαν αλλιώτικη προσέγγιση του τόπου.

Και στην περίπτωση της Σαρδηνίας ο επισκέπτης που θέλει να ζήσει αυτή την εμπειρία μπορεί να το κάνει με την βοήθεια επαγγελματία πιλότου, ο οποίος θα αναλάβει να κάνει τη δύσκολη δουλειά για να μπορέσει ο επισκέπτης να στρέψει την προσοχή του στην ομορφιά του τόπου.

Συνήθως τα αλεξίπτωτα πλαγιάς απογειώνονται από μια περιοχή κοντά στο Σάσαρι και από εκεί εξερευνούν από ψηλά την ιστορική πόλη με τα πανέμορφα παλάτια, τα σιντριβάνια και τη νεοκλασική αρχιτεκτονική.


Το Σορέντο με μια vintage Vespa

Η εμπειρία: Ζήστε σαν γνήσιος Ιταλός και χαρείτε το Σορέντο με μια κλασική Vespa. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να αισθανθείτε τι σημαίνει «dolce vita» στο Αμάλφι.

Το κλασικό δίτροχο, που είναι συνυφασμένο με τη Ιταλία, μπορεί να σας μεταφέρει εύκολα και με ασφάλεια από την παραθαλάσσια πόλη του Σορέντο σε μερικές από τις πιο γραφικές τοποθεσίες στη ακτή Αμάλφι.

Ο οδηγός σας θα σας δείξει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της παράκτιας διαδρομής και σίγουρα θα σας πει να σταματήσετε στα γραφικά χωριά Ποζιτάνο και Αμάλφι.

Η διαδρομή ξεκινά από το Σορέντο, όπου αξίζει να δοκιμάσετε το αυθεντικό λιμοντσέλο και μετά θα θαυμάσετε τα πολύχρωμα σπίτια στο Ποζιτάνο. Σταματήστε για έναν εσπρεσάκι, δοκιμάστε το παραδοσιακό γλυκό λιμόνε (κέικ με κρέμα λεμονιού) και οπωσδήποτε την παραδοσιακή πάστα σφολιατέλα. Πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής πρέπει να επισκεφτείτε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Αμάλφι.


Στη Βενετία με (τι άλλο;) βενετσιάνικη γόνδολα

Η εμπειρία: αν κάποιος πάει στην Βενετία και δεν κάνει βόλτα στα κανάλια με γόνδολα, είναι σαν να μην έχει καταλάβει που πήγε… Η βόλτα αλα Βενέτα δεν είναι άλλη από την βόλτα στα κανάλια με τις παραδοσιακές γόνδολες. Οι ξύλινες βάρκες χωρίς γάστρα, που έχουν το σχήμα της ουράς της … γαρίδας, λέγονται batela coda di gambero- δηλαδή βάρκες με ουρά γαρίδας… Με αυτές τις γόνδολες μπορείτε να μπείτε στα μικρά, ήσυχα κανάλια, όπου καταλαβαίνεις πως ζουν οι ντόπιοι, μακριά από τις πολύβουες τουριστικές πιάτσες.

Μετά την βόλτα στα κανάλια θα εξερευνήσετε τα μπαράκια που σερβίρουν μικρά πιάτα με ένα ποτήρι κρασί. Προφανώς οι ιταλόφωνοι μπορούν να τραγουδούν χωρίς να τους … παρεξηγήσει κανένας.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία – Έκρηξη στο φράγμα: Συγκλονιστικές εικόνες από τις πλημμυρισμένες περιοχές (photos)

Μεξικό: Νεκροί οι 8 νέοι που είχαν εξαφανιστεί, βρήκαν τα λείψανα τους σε 45 σακούλες! (video)

ΗΠΑ: Δυο νεκροί από πυρά σε γιορτή αποφοίτησης μαθητών (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58