search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:17
MENU CLOSE

«Υπάρχει πάντα τίμημα» λέει ο ιερέας που έντυσε κορίτσια «παπαδάκια»

09.06.2023 20:30
papadakia_plaka_new

«Τίμημα υπάρχει πάντα και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό» δήλωσε ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρυότογλου που προκάλεσε αντιδράσεις επειδή επέλεξε να συμπεριλάβει κορίτσια στη λειτουργία, ντύνοντάς τα «παπαδάκια».

Ο ιερέας κλήθηκε στην Αρχιεπισκοπή για να απολογηθεί για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά. Τώρα ο ίδιος αναμένει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το αν θα συνεχίσει να ιερουργεί ή όχι, ενώ πλήθος κόσμου τον στηρίζει. Τα δίδυμα κορίτσια 14 ετών μαζί με τον αδελφό και τους γονείς τους εκκλησιάζονται σε αυτόν τον ιστορικό ναό της Πλάκας κάθε Κυριακή. 

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος μιλώντας στο Mega είπε: «Θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή στο ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές αντιφάσεις. Οι αντιφάσεις του κόσμου αποκαλύπτουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποδεικνύουν πως το ποίμνιο δεν είναι μόνο οι κύκλοι των αγκυλώσεων και της τυπολατρίας. Αποκαλύπτουν πως η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την εκκλησία.

Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπο μου δεν αμφισβητείται. Εκείνος εξάλλου με χειροτόνησε. Σέβομαι τις αποφάσεις του και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα στην πνευματική ζωή και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Δοξάζω τον θεό για όλα. Εγώ δεν έχω να πω τίποτα, παρά περιμένω την απόφαση της Συνόδου». 

Όσον αφορά τα 14χρονα κορίτσια ανέφερε ότι: «Τα δύο κορίτσια ένιωσαν πολύ ωραία. Τα παιδιά είναι τρίδυμα, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Και έβλεπαν τον αδελφό τους να το κάνει συνέχεια και είπα να τα ντύσουμε και αυτά. Το αγόρι ντύθηκε στο ιερό και τα κορίτσια όχι. Και χάρηκαν πάρα πολύ. Και ο πατέρας ήρθε και μου έλεγαν πως στεναχωρήθηκαν πολύ με αυτό που έγινε μετά» είπε ο ιερέας. 

Ο πατέρας Αλέξανδρος δέχτηκε ερώτηση για τη βάφτιση παιδιού ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού που είχε κάνει στο παρελθόν με τον ίδιο να λέει ότι: «Ο ένας από τα δύο αγόρια ήταν γκέι και ήταν πνευματικό μου παιδί. Πήραν το ανιψάκι του από την αδελφή του και αντί να το δώσουν σε ίδρυμα επειδή η αδελφή του ήταν τοξικομανής, το υιοθέτησαν, ήταν μεγάλη η χαρά τους και μου ζήτησαν να το βαφτίσω. Και ήταν η βάπτιση η οποία σκανδάλισε κάποιος. Με κατηγόρησαν πως παραδέχομαι τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο, σεβάστηκα απλώς τα πρόσωπα. Αυτό είναι που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει. Πόσο πρέπει να σεβόμαστε τα πρόσωπα και όχι απλώς εάν εκτελούνται κάποιοι κανόνες κλπ».

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Ασθενής διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ περιμένει την διακομιδή της στην Αθήνα μια ολόκληρη μέρα

Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα 5 στελέχη του ΟΣΕ

Καρκινοπαθής για Πνευματικό: «Ποιος θα τραβήξει την γραμμή» ρωτά η Ρεγγίνα Μακέδου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38