search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 03:25
MENU CLOSE

Τσίπρας κατά ΝΔ: «Ζήτημα διχασμού για 10.000 ψήφους στη Ροδόπη»

11.06.2023 17:26
TSIPRAS

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί στη ΝΔ εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως «θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία ψήφο, και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο προτού κλείσει η κάλπη».

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και όχι κόμμα διαμαρτυρίας ούτε συμπλήρωμα της Δεξιάς, όποτε αυτή το έχει ανάγκη ή το επιθυμεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ουσιαστικά δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί, να κοιτάξει στα μάτια τη Ν.Δ. Διαφορετικά, με αντικειμενικούς όρους μιλώντας, κάθε προοδευτική ψήφος σε άλλα κόμματα πέραν του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. λειτουργεί προς όφελος της Ν.Δ. Νομίζω ότι οι προοδευτικοί πολίτες θα αντιληφθούν τη σημασία αυτού του διλήμματος».

Ερωτηθείς για τη σημαντική διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, δεν του δίνει το δικαίωμα της λιποταξίας. «Το να αφήσω πίσω μου μια παράταξη σε εσωστρέφεια λέγοντας “βγάλτε τα πέρα μόνοι σας”, είναι πολύ εγωιστικό, δεν μπορώ να το κάνω. Αισθάνομαι την υποχρέωση να μην το κάνω», εξήγησε.

Κάνοντας αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του κόμματος παραδέχτηκε ότι δεν έγιναν έγκαιρα οι απαραίτητες αλλαγές και πρόσθεσε πως υπήρξαν εσωτερικές αντιφάσεις στο δημόσιο λόγο και στη δημόσια εικόνα. «Ο στρατηγικός εγκλωβισμός μας στο αξιακό όραμα της απλής αναλογικής είναι μία από τις βασικές αιτίες, κατά την άποψή μας. Δεύτερη αιτία είναι ότι δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμα που επιθυμούσαμε στους πολίτες. Και μια τρίτη αιτία, όχι έσχατη αλλά σημαντική, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια συνεκτική εικόνα», πρόσθεσε.

Ασκώντας κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ πως είχε ως μοναδικό στόχο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Για το ΚΚΕ, είπε πως αδιαφορεί, παρότι ισχυρίζεται ότι είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, για το τι θα ξημερώσει στην εργατική τάξη. «Iσως περιμένει τη Δευτέρα Παρουσία», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Θράκης, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εθνικά επικίνδυνο αυτό που κάνει η Ν.Δ. και αδίστακτη αυτή την επιλογή. «Για 10.000 ψήφους στη Ροδόπη, δημιουργεί ένα ζήτημα διχασμού στην τοπική κοινωνία και θυμίζει παλαιότερες εποχές, που έθεταν τη μουσουλμανική μειονότητα σε πολιορκητικό κλοιό». 

Και πρόσθεσε: «Ο μόνος λόγος είναι η αλαζονεία και η έπαρση να μην υπάρχει κανένα άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη την επόμενη ημέρα. Και δείχνει πολλά αυτό κατά την άποψή μου. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο κ. Μητσοτάκης, και η Ν.Δ. Δεν θέλει απλά να κερδίσει τις εκλογές. Θέλει παντοδυναμία». 

Διαβάστε επίσης:

Politico: Οι 11 πρωταγωνιστές του Qatargate – Η Καϊλή, ο Τζιόρτζι και ο Παντσέρι

Σκέρτσος για ΣΥΡΙΖΑ: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Εκλογές 2023: Συνεδριάζει την Δευτέρα η Διακομματική Επιτροπή

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46