search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 07:17
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Με οχτώ σειρές στη «μάχη» για την τηλεθέαση τη νέα σεζόν

12.06.2023 11:36
ert_new

Ένα μίγμα από νέες παραγωγές ελληνικής μυθοπλασίας και σειρές οι οποίες συνεχίζουν με νέους κύκλους επεισοδίων, που αξίζουν προσοχής, ετοιμάζει η ΕΡΤ για την επερχόμενη σεζόν, η οποία λόγω Μουντομπάσκετ πιθανόν να αρχίσει νωρίτερα, τουλάχιστον για την ΕΡΤ1.

Με τίτλους ό,τι θα βγει από τις συχνότητες τις ΕΡΤ αρχής γενομένης από το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς που έχουν γίνει γνωστοί: «Η παραλία», «Ηλέκτρα», «Έρημη χώρα», «Στα σύρματα», «Κάνε ότι κοιμάσαι», «Ο όρκος», «Τα νούμερα». Στα τέλη των ‘60s και τις αρχές των ’70s στα Μάταλα εκτυλίσσεται η πλοκή της «Παραλίας» το οποίο βασίζεται στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι»  (εκδ. Ψυχογιός) της Πηνελόπης Κουρτζή.

Η πλοκή σε σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου σε σενάριο Πηνελόπης Κουρτζής- Αυγής Βάγια έχει στο επίκεντρό της  έρωτες, έγκλημα, μυστήριο, μουσικές, κρυμμένα μυστικά και έθιμα της Κρήτης με φόντο το περίφημο κοινόβιο στα Μάταλα. Με τους Δανάη Μιχαλάκη, Κώστα Νικούλι, Δημήτρη Μοθωναίο, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιώργο Μιχαλάκη κ.α.

Στην ίδια χρονική περίοδο εκτυλίσσεται η υπόθεση της σειράς «Ηλέκτρα» η οποία «κοιτά» την θέση της γυναίκας στην κοινωνία, την πατριαρχία, την  μέσα από μια τη ζωή μιας καταπιεσμένης γυναίκας η οποία αγωνίζεται για την χειραφέτισή της.

Σημαντικό για την ιστορία για την ιστορία ρόλο θα έχει ο Τάσος Γιαννόπουλος, πλάι στους Αφροδίτη Λιάντου, Έμιλυ Κολιανδρή, Μιχαήλ Ταμπακάκη.

Η «Έρημα χώρα» του Γιώργου Γκικαπέππα, θα κάνει αρχικά ντεμπούτο στην δωρεάν πλατφόρμα διαρκούς ροής περιεχομένου ERTFLIX, και κατόπιν τα οκτώ επεισόδια της θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1.

Η «Έρημη χώρα» έχει στο επίκεντρό της έναν κοινωνικό- δικαστικό γόρδιο δεσμό και είναι ένα σχόλιο για ένα θέμα που απασχολεί πολιτειακούς θεσμούς και κομμάτι της κοινωνίας. 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Καραμίχος, Αλεξάνδρα Αηδίνη, Δανή Σκιάδη, Γιώργος Κέντρος, Άννα Μαρία Μαρινάκη κ.ά.

Η σειρά «Στα σύρματα» είναι μια ιδιαίτερη κοινωνική περιπέτεια με κωμικό DNA και περιγράφει τη φιλία δύο φυλακισμένων. Την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Χάρη Μαζαράκης, ο οποίος με τον Νίκο Δημάκη θα κάνουν το σενάριο.

Στους κεντρικούς ρόλους θα εμφανίζονται οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ιβαν Σβιτάιλο, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Χαλακατεβάκη, Τάσο Παλαντζίδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης.

Η σειρά ολοκληρώνεται σε δύο κύκλους, συνολικά 25 επεισοδίων και σύμφωνα με το σενάριο η πλοκή περιστρέφεται γύρω από δύο φυλακισμένους, ο ένας με βαρύ ποινικό μητρώο, ο άλλος καταδικασμένος για οικονομική απάτη, οι οποίοι διαπιστώσουν ότι έχουν πολλά που τους ενώνουν παρότι φαινομενικά τους «χωρίζει χάος».

Μαζί με άλλους κρατούμενους παίρνουν μέρος σε πρωτοποριακό πρόγραμμα διαχείρισης θυμού και άλλων ακραίων συμπεριφορών. Οι βαρυποινίτες στο πλαίσιο του προγράμματος και για την κοινωνική επανένταξη τους γίνονται υποδοχείς τηλεφωνικών κλίσεων σε υπηρεσία κοινωνικού έργου, όπου πολίτες επικοινωνούν για να βγάλουν τα σώψυχα τους. Σε αντιστάθμισμα οι φυλακισμένοι γλιτώνουν αγγαρείες και άλλες εργασίες στις φυλακές, το κυριότερο, προσμετράται η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για να μειωθεί η ποινή τους.

Η επικοινωνία αυτή με τον «έξω κόσμο» όμως θα «ενεργοποιήσει» μυστικά των χαρακτήρων. Και μέσα σε όλα μια ληστεία διαμαντιών, ένας έρωτας κι ένα σχέδιο απόδρασης. Με απρόσμενο- σουρεαλιστικό- ρόλο θα κάνει έκτακτη εμφάνιση στη σειρά ο Λάκης Γαβαλάς.

Νέος κύκλος επεισοδίων εξάλλου για το αστυνομικοκοινωνικό θρίλερ «Κάνε ότι κοιμάσαι», αλλά και για τον «Όρκο» ο οποίος με τα νέα επεισόδια θα εστιάσει σε ένα ακόμα κοινωνικό ζήτημα- πρόβλημα με συνεκτικό κρίκο διακεκριμένο γιατρό, αλλά και για τη  μουσική σειρά σουρεαλιστικής μυθοπλασίας «Τα νούμερα» των Φοίβου ΔεληβοριάΣπύρου Κρίμπαλη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, αλλά με ένα ερωτηματικό. ΕΡΤ και δημιουργοί επιθυμούν να συνεχίσουν και πιθανόν τα φρέσκα επεισόδια να είναι πιο «σφιχτά». Μένει να αντιμετωπιστούν προκλήσεις που εμφανίστηκαν μεταξύ συντελεστών και εταιρείας παραγωγής. Άνθρωποι του τηλεοπτικού χώρου οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ανέφεραν ότι έπειτα από συνάντηση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μάλλον βρέθηκε λύση και η έγκριση ανανέωσης θα γίνει μετά τις εκλογές.

Σφηνάκια από την καθημερινότητα ενός ζευγαριού ηλικιωμένων είναι τα μικρής φόρμας επεισόδια της σειράς «30ς όροφος» του Βασίλη Νεμέα με τους Αντώνη Καφετζόπουλο και Λυδία Φωτοπούλου.  «Είμαστε ένα ζευγάρι πρόσφατων συνταξιούχων, εκείνος 70 εγώ 67, που τα παιδιά τους έφυγαν. Ίσως βγαίνουν καμιά βόλτα αλλά γενικά έχουν γίνει ταπετσαρία στον καναπέ», έχει δώσει το πλαίσιο η Λυδία Φωτοπούλου για τη σειρά.

Διαβάστε επίσης:

Ανθή Βούλγαρη: «Όταν σου λένε ότι ανά πάσα ώρα μπορεί να σκάσει ο όγκος στο κεφάλι σου, δεν έχεις επιλογές»

Χαρδαβέλλας: «Ντρέπομαι για τους μισθούς που παίρναμε»

IQ 160: Η Πηνελόπη καταλήγει μεθυσμένη στο σπίτι του Καλατζή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 07:09