search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:21
MENU CLOSE

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Σήμερα η κηδεία του «Καβαλιέρε» – Η τελευταία του φωτογραφία

14.06.2023 12:29
berlusconi_1406_1460-820_new
credit: AP

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τις προετοιμασίες στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου να κορυφώνονται.

Στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Μιλάνου αναμένεται να εισέλθουν περίπου 2.000 άνθρωποι, ενώ υπολογίζεται ότι τουλάχιστο άλλοι 10.000 θα γεμίσουν τον εξωτερικό χώρο της πλατείας, στην οποία έχουν τοποθετηθεί δύο γιγαντοθόνες.

Aπό τις 12 μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι, τοπική ώρα, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση των πολιτών στην πλατεία του Ντούμο, για να μπορέσουν να ελεγχθούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες και να δοθεί «πράσινο φως» από τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρόντες στην τελετή θα είναι μεταξύ άλλων η ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, με όλο το υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, Έλι Σλάιν. Ο Τύπος αναφέρει ότι στο Μιλάνο βρίσκονται ήδη ο ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, ο πρόεδρος του Ιράκ, Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ, ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταβούν στο Ντουόμο του Μιλάνου ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε και οι επικεφαλής της Ιταλικής Αριστεράς και των Ιταλών Πρασίνων.

Σε επιστολή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sera, η ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, μεταξύ των άλλων υπογραμμίζει:

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέρχεται της σκηνής ως πρωταγωνιστής. Πολλοί, τις τελευταίες ώρες, παρουσίασαν την ανθρώπινη, πολιτική και επιχειρηματική του σταδιοδρομία. Σε ό,τι αφορά το όνομά του, οι Ιταλοί διχάστηκαν και η κρίση της ιστορίας θα είναι διαφορετική από εκείνη της επικαιρότητας. Πιο νηφάλια, ισορροπημένη, αναλυτική. Στο πολιτικό πεδίο, κάποιοι ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί του με έντιμο τρόπο και κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα για να προσπαθήσουν να τον νικήσουν. Θα πρέπει να προβληματισθούμε και πάνω σε αυτό το θέμα, για το παρόν και για το μέλλον, διότι στο τέλος της όλης αυτής ιστορίας, οι αντίπαλοί του, έχασαν».

Η τελευταία φωτογραφία

Την Τρίτη κυκλοφόρησε στα ιταλικά ΜΜΕ η τελευταία φωτογραφία του «Καβαλιέρε» πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή.

Στη φωτογραφία, ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται σε ένα από τα αγαπημένα του μπαρ στο Μιλάνο και αγκαλιάζει τον μικρό γιο του ιδιοκτήτη. Φαίνεται καταβεβλημένος, ωστόσο «αστειευόταν με όλους, όπως έκανε πάντα», σχολίασε ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας πέθανε την περασμένη Δευτέρα (12/6) σε ηλικία 86 ετών στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, μετά από μάχη με τη λευχαιμία.

Διαβάστε επίσης:

Χάρι Πότερ: Η τολμηρή καθηγήτρια Sprout στα 82 της χρόνια ποζάρει γυμνή (photos)

Κούβα: Έξι οι νεκροί από την κακοκαιρία (photos/videos)

Ιαπωνία: Στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά συναδέλφων του σε πεδίο βολής – Δύο νεκροί (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:21