search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:25
MENU CLOSE

Μπογδάνος για ναυάγιο στην Πύλο: «Δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος» (video)

15.06.2023 11:45
BOGDANOS_KONNOS

«Οριακά υποκριτική» χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος την απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Όπως είπε ο υποψήφιος του Πατριωτικού Συνασπισμού, «δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος» καθώς «πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας, και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών». Παράλληλα είπε ότι οι προεκλογικές τους συγκεντρώσεις θα γίνουν κανονικά…

«Εθνικό πένθος ήταν τα Τέμπη»

«Θλιβόμαστε βαθύτατα από την απώλεια τόσων ανθρώπων υπό τέτοιες σοκαριστικές συνθήκες. Εξοργιζόμαστε με τους εγκληματίες λαθροδιακινητές, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, αλλά και με τις εγκληματικές ΜΚΟ που αποτελούν συνεργούς τους. Συγχρόνως και με τις πολιτικές που ουσιαστικά προσκαλούν αυτούς τους ανθρώπους στις ευρωπαϊκές χώρες και ουσιαστικά τους εκθέτουν σε αυτές τις συνθήκες. Συγχαίρουμε το ελληνικό κράτος, την ελληνική πολιτεία, τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, που για άλλη μία φορά υπερέβαλαν εαυτόν και έδειξαν καρδιά και ψυχή στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Και συνέχισε:

«Εντούτοις δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος. Και δεν το αναγνωρίζουμε ως εθνικό, διότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας, και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Ως εκ τούτου, κάθε Έλληνας αισθάνεται αγανάκτηση και οδύνη αλλά δεν είναι εθνικό πένθος αυτό το πένθος. Εθνικό πένθος ήταν τα Τέμπη. Ο Πατριωτικός Συνασπισμός θα εξακολουθήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Αύριο έχουμε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το πρόγραμμά μας, και θα το κάνουμε.

Καλούμε το ελληνικό κράτος, εάν εξακολουθήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, να μην χύνει κροκοδείλια δάκρυα, αλλά να εφαρμόσει εξαντλητικές ποινές στους δουλεμπόρους, να κλείσει τις ΜΚΟ, να μην παρασημοφορεί τους συνεργάτες τους, σε περίπτωση που δεν το είχα σταματήσει. Πένθος ναι, εθνικό όχι».

«Οριακά υποκριτική η απόφαση»

Και επέμεινε: «Είναι διεθνές πένθος, ευρωπαϊκό όχι εθνικό. Κρίνουμε την απόφαση οριακά υποκριτική. Εάν το κράτος θέλει να τα σταματήσει αυτά, να λάβει μέτρα. Να ρίξει στα μπουντρούμια τους λαθρεμπόρους, να κλείσει τις λαθροΜΚΟ που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θα είχαν πάρει τουλάχιστον 2.000 ευρώ από τον κάθε άνθρωπο; Μιλάμε για 2 εκ ευρώ πάνω στο πλοίο, κάποιος θα τα πάρει αυτά τα λεφτά. Να μην έρχονται όπως έρχονται. Εάν η ελληνική κοινωνία θέλει μεσούσης και κορυφωμένης της προεκλογικής περιόδου να κατεβάσουμε ρολά για 3 μέρες, να πάει τις εκλογές 3 μέρες μετά».

Σχετικά με την πολιτική του κόμματος για το μεταναστευτικό:

«Θα πρέπει να ακολουθηθεί κάθε πολιτική αποτροπής. Η ΝΔ έχει νομιμοποιήσει στην τελευταία 4ετία, περισσότερους παράνομους μετανάστες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο της η ΝΔ εξακολουθεί να προσκαλεί, με το να νομιμοποιεί αυτόματα, με το που μπαίνουν μέσα από “διασώσεις” που σου έχει επιβάλει το τουρκικό βαθύ κράτος και οι λαθροΜΚΟ με τους συνεργάτες τους, δίνει αυτόματα επιδόματα, ΑΜΚΑ, τότε προσκαλείς τους ανθρώπους να κάνουν αυτά τα ταξίδια που έχουμε τέτοια αποτρόπαια δυστυχήματα», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος για περιστατικό με Σακελλαροπούλου: «Δεν είναι επίθεση ο διάλογος» (video)

Κυρανάκης: «Η Ελλάδα δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία» (video)

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Η Ροδόπη είναι μια ροζ κουτσουλιά στον απέραντο γαλάζιο χάρτη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:21