search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:30
MENU CLOSE

Ναυάγιο στην Πύλο: Αυτή είναι η θαλαμηγός που έσωσε μετανάστες – Το «σκοτεινό» παρελθόν μίας… βασίλισσας της πολυτέλειας (photos/video)

15.06.2023 13:36
navagio_giot_1506_1460-820_new

Προκάλεσε εντύπωση η εικόνα των εξαθλιωμένων μεταναστών που διασώθηκαν από το ναυάγιο του αλιευτικού ανοιχτά της Πύλου και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα με ένα πολυτελέστατο γιοτ, το «Mayan Queen IV».

Ποιο είναι αυτό το σκάφος και ποια είναι η ιστορία του; Ανήκει σε μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες του Μεξικού, την οικογένεια Baillères και είναι το ένα από τα τρία παραπλέοντα σκάφη που ανταποκρίθηκε στο σήμα για βοήθεια μετά το ναυάγιο.

Έτσι, οι διασωθέντες επιβιβάστηκαν στο γιοτ που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Νάπολης στις 7 Ιουνίου, όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα vesselfinder.com, που παρακολουθεί τη θαλάσσια κυκλοφορία.

Η «βασίλισσα» της πολυτέλειας

«Τους διασωθέντες παρέλαβε η θαλαμηγός “Mayan Queen IV”, που έπλεε κοντά στο σημείο της τραγωδίας», ανακοίνωσε η ελληνική ακτοφυλακή.

credit: yachtcharterfleet.com

Η θαλαμηγός ελλιμενίζεται εδώ και χρόνια στη Ελλάδα και ανήκει στην οικογένεια Baillères, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα SuperYachtFan.com. Πρόκειται για ένα πολυτελές σκάφος μήκους 93 μέτρων, που ναυπηγήθηκε το 2008 και πλέει υπό σημαία Νήσων Κέιμαν.

Το σκάφος είναι ένα από τα πολλά περιουσιακά στοιχεία που πέρασαν στους κληρονόμους του Alberto Baillères. Η αξία του «Mayan Queen IV» εκτιμάται στα 175 εκατομμύρια δολάρια και το  SuperYachtFan το χαρακτηρίζει «επιτομή της πολυτέλειας στη θάλασσα».

credit: yachtcharterfleet.com

Η οικογένεια Baillères

Η οικογένεια Baillères είναι η τέταρτη πλουσιότερη στο Μεξικό, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, που δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο χρόνο. Στην οικογένεια αυτή ανήκει ο όμιλος εταιριών Grupo Bal, με μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων – από εξορύξεις μέχρι πολυκαταστήματα. Το εμβληματικό Palacio de Hierro, που εγκαινιάστηκε το 1891, είναι το σύμβολο τριών γενεών της συγκεκριμένης επιχειρηματικής οικογένειας.

Ο Alberto Baillères (αριστερά) / credit: AP

Κορυφαία μορφή της οικογένειας είναι ο Alberto Baillères, ο οποίος εξέλιξε μία εταιρία εξορύξεων που είχε ιδρύσει ο πατέρας του, το 1887, σε μία παγκόσμια δύναμη, που σήμερα φέρει την επωνυμία Industrias Peñoles. Η εταιρία αυτή είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους παραγωγούς αργύρου στον κόσμο και η θυγατρική της Fresnillo, εκμεταλλεύεται ένα από τα πλουσιότερα ορυχεία στην πολιτεία Ζακατέκας του Μεξικού. Όταν πέθανε, τον περασμένο Φεβρουάριο, η περιουσία του υπολογιζόταν σε 7,38 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg. Τον διαδέχτηκαν στον όμιλο οι γιοί του, με επικεφαλής τον Alejandro Baillères Gual.

Οι Baillères έχουν σημαντική οικονομική ισχύ στο Μεξικό και κατέχουν την τράπεζα Valmex, το ταμείο διαχείρισης συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων Grupo Profuturo, την ασφαλιστική GNP Seguros και ένα από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Αυτόνομο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Μεξικού (ITAM), που θεωρείται το πανεπιστήμιο της μεξικανικής ελίτ.

Η περίεργη αυτοκτονία

Τον Αύγουστο του 2018 το «Mayan Queen IV» προκάλεσε το ενδιαφέρον του Τύπου, όταν βρέθηκε νεκρή στο σκάφος η 20χρονη Σίνεντ ΜακΝαμάρα, ένα μοντέλο από την Αυστραλία.

credit: Instagram / @sineadmcnamara

Η εφημερίδα Greek Herald, της ελληνικής ομογένειας στη Αυστραλία, έγραψε ότι οι αρχές απέδωσα το θάνατο του μοντέλου σε αυτοκτονία.

credit: Instagram / @sineadmcnamara
credit: Instagram / @sineadmcnamara

Διαβάστε επίσης:

Οι αντιδράσεις από τον Διεθνή Τύπο για την τραγωδία στην Πύλο (photos)

ΗΠΑ: Απίστευτο περιστατικό – Ο διευθυντής του νεκροτομείου του Χάρβαρντ κατηγορείται για εμπορία οργάνων (videos)

Βέλγιο: Παρακολουθούν τα τηλέφωνα αστυνομικών και του δικαστή που άσκησε δίωξη στην Καϊλή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:25