search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:32
MENU CLOSE

Κύβος του Ρούμπικ: Ποιος είναι ο Μαξ Πάρκ που έλυσε τον γρίφο σε 3,13 δευτερόλεπτα (Video/Photo)

16.06.2023 11:38
KYBOS NEW

Χρειάστηκε μόλις 3,13 δευτερόλεπτα για να λύσει τον γρίφο του κύβου του Ρούμπικ, ο 21χρονος Μαξ Παρκ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Κινέζος Γιουσένγκ Ντου.

Ο Αμερικανός Μαξ Παρκ, που είναι «επίσημος πρεσβευτής» του κύβου του Ρούμπικ άφησε άφωνους τους λάτρεις του γρίφου και κατέκτησε μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, με το κατόρθωμά του στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Το ρεκόρ του Κινέζου Γιουσένγκ Ντου ήταν 3,47 δευτερόλεπτα και το είχε επιτύχει το 2018.

«Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Όλοι ήξεραν ότι είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά και οι πάντες ήταν σοκαρισμένοι», είπε ο Σουαν Παρκ, πατέρας του νέου ρέκορντμαν, περιγράφοντας την σκηνή αμέσως μόλις επισημοποιήθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μαξ Παρκ.

«Ο κόσμος του κύβου ήταν σε έκσταση. Όλοι περίμεναν για να δουν ποιος θα έσπαγε το παγκόσμιο ρεκόρ. Όταν τα κατάφερε ο Μαξ, όλοι ήταν ευτυχισμένοι», πρόσθεσε.

Ο Σουάν Παρκ χαρακτήρισε το νέο ρεκόρ του γιου του ως τον “crème de la crème” όλων των τίτλων που έχει κατακτήσει με τον κύβο του Ρούμπικ. Ο Μαξ Παρκ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ με κύβο 3Χ3Χ3, ενώ κατέχει διάφορα ρεκόρ και με μεγαλύτερους κύβους.

Ο Παρκ ήρθε στο προσκήνιο με την εμφάνιση του σε ντοκιμαντέρ του Netflix, το 2020, όπου διαγωνίστηκε με τον φίλο του και πρωταθλητή Φέλιξ Ζέμντεγκς.

«Πολλοί φίλοι του Μαξ από το ντοκιμαντέρ του Netflix ήταν παρόντες και ήταν ευτυχισμένοι γι αυτόν. Κάποιοι ξέσπασαν σε κλάματα», δήλωσε ο Σουάν Παρκ.

Από τον αυτισμό στον πρωταθλητισμό

Σε ηλικία δύο ετών ο Παρκ διαγνώσθηκε με αυτισμό και οι γονείς του άρχισαν να ψάχνουν τρόπους για να τον βοηθήσουν να αναπτύξει τις ιδιαίτερες δεξιότητες του.

Όταν πήρε στα χέρια του έναν κύβο του Ρούμπικ αντιλήφθηκαν ότι ο γρίφος θα μπορούσε να τον βοηθήσει.

Οι γονείς του άρχισαν να αντιλαμβάνονται τα οφέλη που είχε παίζοντας με τον κύβο και τον είδαν σαν ένα είδος θεραπείας για τον αυτισμό του Μαξ.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς ως μέσο για να του διδάξουν κοινωνικές δεξιότητες, όπως να δείχνει υπομονή περιμένοντας να έρθει η σειρά του, ή περιμένοντας σε κάποια ουρά.

«Ήταν μια τεράστια προσπάθεια καθώς διερευνούσαμε την κοινωνική ανάπτυξη του Μαξ», είχε πει ο πατέρας του, στο ντοκιμαντέρ του Netflix.

Με σύνθημα «δεν σκέφτομαι, μόνο λύνω», ο Παρκ σε ηλικία 15 χρόνων έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής του κύβου του Ρούμπικ, για να ακολουθήσει μια σειρά τίτλων και να γίνει επίσημος πρεσβευτής του διάσημου γρίφου.

Διαβάστε επίσης

Τέξας: Φονικός ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την πόλη Πέριτον (photos/videos)

Τραγωδία στον Καναδά: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σύγκρουση φορτηγού με βαν που μετέφερε ΑμεΑ (Video)

BBC: Το δράμα των προσφύγων από το Αφγανιστάν, για να φτάσουν στην Ευρώπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:27