search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 09:36
MENU CLOSE

Τσίπρας στο Euractiv: Υποκρισία να μετράμε νεκρούς και κάποιοι να συζητάνε μόνο για χρήματα στις χώρες υποδοχής

16.06.2023 12:50
tsipras_nayagio

Με δήλωσή του και στον ευρωπαϊκό ιστότοπο Euractiv ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την ανάγκη για μια ευρωπαϊκή Συμφωνία μετανάστευσης και ασύλου σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση με εξασφάλιση νόμιμων οδών και διόδων, που θα αποδυναμώσουν τα δίκτυα των διακινητών, αλλά και επανεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

«Το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλη της ΕΕ, να προωθήσει μια συγκροτημένη προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική που να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει ότι «αποτελεί μέγιστη υποκρισία να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς άντρες, γυναίκες και παιδιά στο βάθος της Μεσογείου και κάποιοι στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, στη Βουδαπέστη ή στο Βερολίνο να θεωρούν το διεθνές δίκαιο “πολυτέλεια” ή “ξεπερασμένο” και να μας λένε ότι το μόνο που έχουμε να συζητήσουμε είναι πόσα ευρώ θα δοθούν στις χώρες υποδοχής για να φιλοξενήσουν εκεί πρόσφυγες».

Τονίζει ότι «η διαπραγμάτευση για μια ευρωπαϊκή Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων, επανεγκαταστάσης προσφύγων από τρίτες χώρες σε κράτη μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο. Με εγγύηση σημαντικού αριθμού ετήσιων θέσεων φιλοξενίας (pledges) στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «όσο ενισχύουμε τις νόμιμες, ασφαλείς οδούς και όσο αναβαθμίζουμε τον ρόλο της ΕΕ και τη συνεργασία μας στο μεταναστευτικό με τις χώρες εκτός ΕΕ της Μεσογείου, τόσο θα αποδυναμώνονται τα δίκτυα διακινητών και οι παράνομες και επικίνδυνες οδοί που δημιουργούν».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Ερωτήματα για τα πρωτόκολλα διάσωσης – «Ευθύνες» στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική

Από απόσταση ασφαλείας παρακολουθεί η ΝΔ τις εξελίξεις στο ναυάγιο της Πύλου

ΠΑΣΟΚ: Τι λένε στην Χαριλάου Τρικούπη για το ποσοστό στις εκλογές – Οι «αισιόδοξοι» και οι «απαισιόδοξοι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 09:32