search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:19
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Τι λένε στην Χαριλάου Τρικούπη για το ποσοστό στις εκλογές – Οι «αισιόδοξοι» και οι «απαισιόδοξοι»

16.06.2023 11:29
PASOK-ANDROULAKIS

Με τις κάλπες να ανοίγουν σε μία εβδομάδα και κάτι, στο ΠΑΣΟΚ κάνουν τις αναλύσεις τους για το ποσοστό που θέλουν να φτάσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Τι λένε στις συσκέψεις

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης στους συνομιλητές τους λέει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ταβάνι, αντιθέτως στοχεύει όσο ψηλά γίνεται. Η αναφορά αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη όμως δε σημαίνει ότι στην Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν κάνει τις αναλύσεις τους ή δεν έχουν βάλει κάτω ό,τι δημοσκόπηση κυκλοφορεί για να δουν προς τα που θα κινηθούν.

Σε συσκέψεις του Νίκου Ανδρουλάκη με την ηγετική ομάδα ακούγονται δύο φωνές. Η μία, η οποία είναι πιο αισιόδοξη και εκφράζεται κυρίως από την πλευρά του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φτάσει ακόμα και το 15%, «παρά την πίεση που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία». «Το ΠΑΣΟΚ θα έχει ανοδική πορεία, καθώς ο τόπος χρειάζεται θεσμικά αντίβαρα απέναντι στη συντήρηση», λέει στις συσκέψεις του ΠΑΣΟΚ ο πρώην Υπουργός.

Από την άλλη υπάρχουν και οι πιο συγκρατημένα αισιόδοξοι, ο οποίοι θεωρούν δεδομένη την αύξηση των ποσοστών του Κινήματος ωστόσο δεν βλέπουν στις αναλύσεις τους, να εντοπίζουν ποσοστά τα οποία μπορούν να αποτελούν έκπληξη. Ένα απ’ αυτά τα πρόσωπα είναι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πρώην Υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας. Στις αναλύσεις που κάνει – οι οποίες αρέσουν σε πολλούς – βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους και από την Νέα Δημοκρατία (κυρίως Κεντρώους) και φυσικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι μπορούν να μπουν οι πρώτες βάσεις για μία εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως επιτυχία θα μπορέσει να σφραγιστεί αρχικά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο και μετά στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ευρωκλογές ο… σταθμός

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη οι οποίοι μιλούν στο topontiki.gr θεωρούν ως ορόσημο τις Ευρωεκλογές, κυρίως διότι η αντιπολίτευση που θα έχει ασκήσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή θα φέρει καρπούς ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε ένα κλίμα ατέρμονης εσωστρέφειας. «Η αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ θα αποδώσει», λένε. Σε κάθε περίπτωση οι ίδιοι συνεργάτες ενώ πιστεύουν ότι το κλίμα είναι ευνοϊκό προς το ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν λογικά άλμα ή ακραίες εκτιμήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υποτίμηση του αντιπάλου τους που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον αέρα ακόμα ένα σποτ

Με κεντρικό σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ με τη δική σας στήριξη μπήκε σε νέα πορεία», η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα ένα τηλεοπτικό σποτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Το ΠΑΣΟΚ με τη δίκη σας στήριξη μπήκε σε μια νέα πορεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Με ανθρωπιά απέναντι στον κυνισμό. Με σιγουριά απέναντι στην αβεβαιότητα. Με ειλικρίνεια απέναντι στην αναξιοπιστία και την αλαζονεία. Θα αγωνιστούμε για αξιοκρατία, διαφάνεια, πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό, σας το εγγυώμαι. Η πατρίδα μας έχει μεγάλες δυνατότητες. Στις 25 Ιουνίου δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε μαζί την αλλαγή δυνατή», αναφέρει στο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Ερωτήματα για τα πρωτόκολλα διάσωσης – «Ευθύνες» στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική

Από απόσταση ασφαλείας παρακολουθεί η ΝΔ τις εξελίξεις στο ναυάγιο της Πύλου

Αλέξης Τσίπρας σε Επίτροπο Γιόχανσον: Ντροπή η Μεσόγειος να γεμίζει πτώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:19