search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:23
MENU CLOSE

Μαρξιστικό Θερινό Σχολείο στην Κάσο

19.06.2023 15:32
mpratsis-transformed
Ο Άκης Μπρατσής

Το Μαρξιστικό Θερινό Σχολείο που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο για τη Ριζοσπαστική Φαντασία (με έδρα τη Νέα Υόρκη), με τη διεύθυνση του πανεπιστημιακού Άκη Μπρατσή, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κάσο, από τις 21 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Θα το παρακολουθήσουν πάνω από 40 συμμετέχοντες, φοιτητές, καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες από χώρες όπως η Φινλανδία, η Σιγκαπούρη, η Νέα Ζηλανδία, η Σκωτία, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Σουηδία και η Ελλάδα.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται δύο φορές κάθε μέρα, 12-2 και 7-9 στη δημοτική βιβλιοθήκη Κάσου. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν για τους κατοίκους της Κάσου.

Τα τέσσερα θέματα που θα καλυφθούν φέτος είναι:

-Νεοφιλελευθερισμός, Πόλεμος και το Ζήτημα της Κρίσης

-Ποίηση και Επανάσταση

-Καπιταλιστική Ασφυξία: Οικολογία, Αποικιοκρατία, Δολοφονία

-Εκμετάλλευση, Σαμποτάζ και Άρνηση Εργασίας

Το διδακτικό προσωπικό για φέτος αποτελούν οι:

Siarhei Biareishyk, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, Άκης Μπρατσής, Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης, Isabelle Darmon, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Carlos Frade, Πανεπιστήμιο του Salford, Richard Gilman-palsky, Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Arun Gupta, Γαλλικό Ινστιτούτο Μαγειρικής

Bruno Gulli, Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης, Tony Iantosca, Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης, Josh Kolbo, Ινστιτούτο για τη Ριζοσπαστική Φαντασία, Κιαρίνα Κορδέλα, Κολλέγιο Macalester 

RH Lossin, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Michael Pelias, Πανεπιστήμιο Long Island, Μπρούκλιν, Matteo Polleri, Πανεπιστήμιο του Παρισιού, Ναντέρ, Paul Reynolds, Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Ηνωμένο Βασίλειο και Παναγιώτης Σωτήρης, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://radicalimagination.info/MSS23

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2023: Εισαγγελική έρευνα για μαθητή που πιάστηκε με «ψείρα» στο αφτί

Folli Follie: Νέα καθυστέρηση στη δίκη – Διακοπή για τις 14 Σεπτεμβριου

Δυστύχημα στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Διευθυντής Συντήρησης του ΟΣΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:23