search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:54
MENU CLOSE

Δολοφονία στην Κω: Προσήχθη ο συγκάτοικος του 32χρονου – Οι αρχές «ξεσκονίζουν» τα στοιχεία

21.06.2023 00:04
anastazia_kos

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Αναστάζια στην Κω, η οποία βρέθηκε νεκρή την Κυριακή (18.06.2023). Προσήχθη ο συγκάτοικος του 32χρονου σύφωνα με νεότερες πληροφορίες. Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμα ορισμένα ρούχα της που ενδεχομένως να δώσουν τις εξηγήσεις που που δεν αποκαλύπτουν οι ύποπτοι.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του STAR, στην Ασφάλεια προσήχθη ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει καταγωγή από το Πακιστάν. Σημειώνεται, πως φέρεται να ήταν φίλος στα social media με την δολοφονημένη κοπέλα.

Όπως είχε ισχυριστεί πως «τους είδα που ήρθαν στο σπίτι. Κάθισαν λίγη ώρα, κάπνισαν και μετά έφυγαν. Εγώ κοιμήθηκα, δεν μπορούσα να τον περιμένω. Ο 32χρονος επέστρεψε νωρίς το πρωί. Όταν ξύπνησα είδα τα ρούχα του που ήταν γεμάτα με χώμα, άχυρα και χόρτα. Δεν μου είχε αναφέρει ποτέ ότι σκεφτόταν να φύγει στην Ιταλία».

Το Mega έφερε επίσης στο φως της δημοσιότητας την καταγγελία μιας νεαρής γυναίκας που, όπως λέει, έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός της Αναστάζια στην Κω. Η κοπέλα σχυρίζεται ότι ο δράστης ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Μετά την εξαφάνιση της 27χρονης, ο εφιάλτης ζωντάνεψε για την 30χρονη Μαρία, αφού όπως αποκάλυψε στο Mega, λίγες μέρες πριν, μόλις 20 μέτρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης Αναστάζια, μέλος της παρέας του βασικού υπόπτου που κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης από την Πολωνία, αποπειράθηκε να την βιάσει.

Δεμένη χειροπόδαρα βρέθηκε η κοπέλα

Σύμφωνα με το OPEN, δίπλα στη σορό της βρέθηκε και η ασημί τσάντα της κοπέλας, ενώ η νεαρή Πολωνή ήταν δεμένη χειροπόδαρα, ενώ εκείνος ή εκείνοι που είχαν διαπράξει τη δολοφονία της, την είχαν βάλει μέσα σε δύο σακούλες.

Το πρόσωπο «κλειδί» που ήταν μπροστά στον εντοπισμό της σορού της 27χρονης Πολωνής, περιέγραψε στο OPEN: «Πέρα από την εμπειρία λειτούργησαν και οι αισθήσεις μου. Εντόπισα τη μαύρη σακούλα με αυτοσχέδιο κοντάρι, κάτω από τα κλαδιά και άρχισα να την τρυπάω. Προσπάθησα να μη χαλάσω τα στοιχεία. Ήταν μεθοδευμένες οι κινήσεις μου. Πίστευα ότι θα τη βρω εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

Μέσα στην τσάντα δεν υπήρχε το κινητό της τηλέφωνο αλλά ούτε και χρήματα, με τις Αρχές να θεωρούν ότι οι δράστες της δολοφονίας τα είχαν αφαιρέσει.

Υπενθυμίζεται ότι το κινητό τηλέφωνο της νεαρής βρέθηκε πεταμένο σε άλλο σημείο της περιοχής και οι Αρχές θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τα σημεία «κλειδιά» για να «δέσουν» την υπόθεση γυναικοκτονίας, μαζί φυσικά με τα ίχνη DNA που έχουν βρεθεί στο σημείο του εγκλήματος πάνω σε πανιά και σκισμένα ρούχα της κοπέλας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η 27χρονη Πολωνή βρήκε μαρτυρικό θάνατο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και όχι στο χωράφι ή στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών και εξετάζονται τα στοιχεία, δεν έχουν βρεθεί ακόμα το τζιν σορτσάκι της και το εσώρουχό της.
Από εκείνο το εγκαταλελειμένο σπίτι, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών οι αστυνομικοί πήραν ρούχα, αποτσίγαρα και ένα παπούτσι. Ολα αυτά τα ευρήματα θα εξεταστούν εξονυχιστικά στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη γενετικού υλικού που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκωδικοποίηση του θρίλερ.

Άργησε να δει τα μηνύματά της ο σύντροφός της – Τον «αθωώνει» η οικογένειά της

Όσον αφορά στο σύντροφο της Αναστάζια, από την περασμένη εβδομάδα έως και χθες (19.06.2023), ο 28χρονος έδωσε αλλεπάλληλες καταθέσεις στους αστυνομικούς και τελικά του επετράπη η αποχώρηση από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι τόσο ο πατέρας, όσο και ο μεγαλύτερος αδελφός της 27χρονης, είναι πεπεισμένοι ότι ο σύντροφος της δεν έχει καμία εμπλοκή στη δολοφονία.

«Κόβω το χέρι μου. Είμαι σίγουρος 100%. Όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αν αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο ο Μίχαλ, και πέντε άτομα να ήταν, θα πάλευε με τα ίδια του τα χέρια και τους πέντε».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η Αναστάζια είχε στείλει μήνυμα στον σύντροφό της στις 08.30 το βράδυ της Δευτέρας, με το στίγμα της τοποθεσίας όπου βρισκόταν, ζητώντας του να την πάρει, γράφοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όπως γράφουν τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, ίσως αυτό το μήνυμα δώσει απαντήσεις στο έγκλημα.

Ο 28χρονος φέρεται να μην έδωσε αμέσως σημασία στα μηνύματα ανησυχίας της κοπέλας. Κινητοποιήθηκε τρεισήμισι ώρες αργότερα, τα μεσάνυχτα, όταν έλαβε το τελευταίο μήνυμα από το κινητό της που του ζητούσε να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Ο 28χρονος πήγε, δεν την βρήκε, και τότε ξεκίνησε να την αναζητά. Στη συνέχεια, το κινητό της έκλεισε για πάντα.

Διαβάστε επίσης:

Πορεία στη Θεσσαλονίκη για το ναυάγιο στην Πύλο – «Σταματήστε τα pushbacks» (Photos /videos)

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ γνωστό μοντέλο-influencer – Πρόστιμο 270.000 ευρώ για φοροδιαφυγή

Κως: Σε εγκαταλελειμμένο σπίτι δολοφονήθηκε η Αναστάζια; – Απόπειρα βιασμού από φίλο του 32χρονου καταγγέλλει 30χρονη (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:53