search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:20
MENU CLOSE

Tύρναβος: Η 21χρονη αμαζόνα που βόσκει 600 πρόβατα κάθε μέρα (Video/Photo)

23.06.2023 11:32
τυρναβοσ νες

Πολλοί και πολλές στην ηλικία της έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Εκείνη, αν και μόλις 21 ετών έχει επιλέξει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ασχολείται με το επάγγελμα της κτηνοτροφίας και όπως λέει η ίδια της αρέσει πολύ. 

Η κτηνοτροφία έχει τις δυσκολίες της, έχει όμως και τα καλά της, όπως όταν είναι η εποχή που γεννιούνται τα μικρά ζώα λέει η Αντωνία από το Δαμάσι Τυρνάβου

Οπως αναφέρει το tirnavospress.gr η ημέρα της Αντωνίας ξεκινά στις 6 το πρωί με τάισμα, καθαριότητες, άρμεγμα, πότισμα των ζώων κατά ομάδες και νωρίς κατά τις 10 ιππεύει το άλογο για να μπορεί να ελέγξει τα 600 πρόβατα και κατσίκια στη βόσκηση τους.

Η βόσκηση είναι πάρα πολύ δύσκολη και κοπιαστική αφού τα ζώα – ελεγχόμενα πάντα – πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση γύρω από τον στάβλο για να βρουν φρέσκο καθαρό χόρτο ενώ με την βοήθεια του αλόγου τα προλαβαίνει ώστε να μην πλησιάσουν στην εθνική οδό αλλά και ούτε να προκαλέσουν ζημιές σε καλλιέργειες.

Οταν, δε, οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες, η βόσκηση είναι ακόμα πιο δύσκολη αλλά πρέπει να γίνει ώστε το κοπάδι της να έχει παραγωγή γάλακτος.

Η ίδια ωστόσο δεν πτοείται. Και όπως αναφέρει και ή ίδια η χαρά στο πρόσωπο της και το χαμόγελο της πάνω στο άλογο δείχνουν ότι «είναι περήφανη για τη δουλειά της και τα ζώα της».

Διαβάστε επίσης

Μύκονος: Καθηγητής προσπάθησε να φιλήσει στο στόμα μαθήτρια και συνελήφθη

Γυναίκα έδειρε γιατρό που δεν της έδωσε «μαϊμού» απαλλαγή από την εφορευτική (Video)

Κως: Τα κινητά και οι κάμερες «έδειξαν» τον 32χρονο – Πώς οι αρχές «κλείδωσαν» τη δίωξη για ανθρωποκτονία (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:19