search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:00
MENU CLOSE

«Titan»: «Πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα θαύμα» λέει ο θετός γιος ενός από τα θύματα

23.06.2023 14:53
titan_titanikos_2206_1460-820_new
credit: Facebook/@OceanGate

Ο Γάλλος Πολ Ανρί Ναρζολέ που άφησε την τελευταία του πνοή στο στο βαθυσκάφος «Titan», υπήρξε δύτης και βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού, όπως δήλωσε ο θετός του γιος Τζον Πασκάλ.

Σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 31χρονος Πασκάλ επισημαίνει ότι ο Ναρζολέ κατανοούσε πλήρως τους κινδύνους που ελλοχεύουν σ΄ ένα ταξίδι στο ναυάγιο του Τιτανικού. «Όποιος μπαίνει σε αυτά τα υποβρύχια γνωρίζει τους κινδύνους», δήλωσε ο θετός γιος του Γάλλου εξερευνητή.

Μετά την χθεσινή τραγική είδηση, ο Πασκάλ παραδέχεται ότι βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ. «Όλη αυτή την εβδομάδα που πέρασε, πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα θαύμα. Ξέρω ότι λάτρευε τον ωκεανό και κυρίως τον Τιτανικό, αλλά σκεφτόμουν να του πω όταν επέστρεφε από αυτό το ταξίδι να σταματήσει τις εξερευνήσεις στα βαθιά νερά», τονίζει στη βρετανική εφημερίδα.

Ο 77χρονος Ναρζολέ είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 35 καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού. Γι’ αυτό και ο θετός γιος του τον περιγράφει ως «τον παγκόσμιο ειδικό του Τιτανικού».

«Ο ωκεανός», δήλωσε ο Πασκάλ , «ήταν το σπίτι του μακριά από την κανονική κατοικία του. Ήταν τόσο άνετος εκεί και σε οποιονδήποτε ωκεανό ή σε οποιαδήποτε λίμνη. Το νερό ήταν συνδεδεμένο μαζί του. Κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον Τιτανικό», όπως επισημαίνει υπογραμμίζοντας πως, ότι έχει απομείνει από τον πατριό του, είναι καλύτερα να μείνει εκεί, βαθιά στον Ατλαντικό. «Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του σε αυτό το πλοίο», όπως λέει.

Προσθέτει επίσης ότι ήταν ένας «πραγματικά απίστευτος πατριός», κάποιος που ήταν σεβαστός, στοργικός και με χιούμορ.

Ο Πασκάλ λέει ότι, παρά το γεγονός ότι ο Ναρζολέ γνώριζε τους κινδύνους του ταξιδιού με ένα τουριστικό υποβρύχιο, ήθελε να μάθει περισσότερα για το πώς η εταιρεία που χειριζόταν το σκάφος, η «OceanGate», είχε συντηρήσει το βαθυσκάφος και αν είχε ενημερώσει σωστά τους επιβάτες.

«Ακολουθήθηκαν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά όλες οι διαδικασίες ασφαλείας; Ήταν όλοι ενήμεροι για όλα όσα συνέβαιναν; Υπήρχε κάτι που δεν έγινε κατά τη διάρκεια κάποιας επιθεώρησης;» διερωτάται ο θετός γιος του Γάλλου δύτη μετά την τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο των πέντε επιβαινόντων του «Titan».

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο – Οι παράξενοι λόγοι που την κάνουν ελκυστική

Φρίκη στη Γαλλία: Νάρκωνε την γυναίκα του και έβαζε άλλους άνδρες να την βιάζουν (Photos)

Στο μυαλό των δισεκατομμυριούχων: Γιατί ψάχνουν ακραίες εμπειρίες; – Τι λέει κορυφαίος ψυχολόγος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07