search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:46
MENU CLOSE

Ρωσία: «Το κύρος του Πούτιν έχει πληγεί καθοριστικά»

24.06.2023 21:37
poutin 654- new

Ο Θρασύβουλος Ευτυχίδης, διεθνολόγος και οικονομολόγος μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Ρωσία, μετά την ανταρσία του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κάνοντας εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης.

«Έχει γίνει επαφή του προέδρου Λουκασένκο με τον Πριγκόζιν. Το διαβάζω και στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχω άμεση επαφή και όλα φαίνονται ότι σήμερα το βράδυ θα λήξουν και θα υπάρξει απόσυρση. Θα ηρεμήσει η κατάσταση. Βέβαια από όλο αυτό, έχει μειωθεί το κύρος του Ρώσου προέδρου», είπε αρχικά.

Πρόσθεσε πως ο Πούτιν «aπέδειξε ότι ουσιαστικά χρησιμοποιεί δυνάμεις που δεν ελέγχει. Βέβαια κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Κίεβο, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Ρωσίας, οπότε ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι δυνάμεις, οι μισθοφόροι που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον η Μόσχα, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες».

Όσο για το αν θα μπορούν οι δύο άνδρες να συμβιώσουν, μετά από όλο αυτό, τόνισε: «Φυσικά όχι. Δεν υπάρχει αυτή περίπτωση. Είναι πρακτικά αδύνατον. Εμένα μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση ότι ο Πούτιν έχει ανεχθεί το προηγούμενο διάστημα τον Πριγκόζιν να υβρίζει ουσιαστικά. Αλλά θα πω ότι ο Πριγκόζιν είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολλά πράγματα από μέσα και ίσως γι’ αυτό να μην του έδωσε την απάντηση που θα έπρεπε από την αρχή.

Σήμερα όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να φύγει από την Ρωσία. Αν θέλει να διαφυλάξει την ζωή του. Δεν ξέρω πόσοι θα τον ακολουθήσουν ή πόσοι θα είναι αυτοί που θα καταθέσουν τα όπλα και θα ενταχθούν στο ρωσικό στρατό».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσικά πρακτορεία: «Συμφωνία Λουκασένκο με Πριγκόζιν – Σταματά η προέλαση της Wagner»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Δύση να μην επιχειρήσει να «επωφεληθεί» από την κατάσταση

Μεντβέντεφ: Ο κόσμος στο χείλος της καταστροφής αν η Wagner αποκτήσει τα πυρηνικά της Ρωσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:44