search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:14
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων για το δυστύχημα συναδέλφου τους – «Δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ»

26.06.2023 21:25
deliverades motoporeia987- new

Μοτοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας  οι διανομείς, διαμαρτυρόμενοι για τα εργατικά δυστυχήματα, με αφορμή το τροχαίο στην Τσιμισκή, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ένας 55χρονος συνάδελφός τους.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε συμβολικά από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο διανομέας και έφτασε μέχρι το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου  οι ντελιβεράδες να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους προς τους κρατικούς φορείς για τα «ελλιπή», όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

«Δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ»

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Διανομέων Θεσσαλονίκης, Χρυσοβαλάντη Παπαδόπουλο, με αφορμή την τραγωδία με τον νεκρό διανομέα, «παίζουμε τη ζωή μας στα ζάρια. Φεύγουμε το πρωί από το σπίτι και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ» που μίλησε  στο Thestival.gr, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του διανομέα που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο.

«Μετράμε 61 νεκρούς διανομείς. Ζητάμε από το κράτος να βοηθήσει το επάγγελμα μας με νόμους. Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να έχουμε ίση σχέση με τις πλατφόρμες και όχι να μας εκμεταλλεύονται» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων του θα συνεχιστούν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοίνωση για το τροχαίο δυστύχημα με θύμα οδηγό μοτοσικλέτας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η Αστυνομία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «μεσημβρινές ώρες σήμερα (26-06-2023) στο κέντρο της πόλης, δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό 55χρονο ημεδαπό, συγκρούσθηκε με λεωφορείο και με έτερο όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή».

«Ο οδηγός του τελευταίου οχήματος αποχώρησε από το σημείο χωρίς να προβεί στις απαραίτητες από το νόμο ενέργειες. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης», επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η ηθοποιός Ξένια Ζερβού – Ήταν κόρη του Παντελή Ζερβού

Καιρός: «Αλλοπρόσαλλο» σκηνικό – Ζέστη αλλά και καταιγίδες

Ψυρρή: Προφυλακιστέος ο 50χρονος για τον βιασμό αγοριού κατ΄ εξακολούθηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07