search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:58
MENU CLOSE

Καταργείται η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων – Πού μεταφέρονται οι υπηρεσίες της

27.06.2023 21:45
zaxaraki 876- new

Στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων προχώρησε η νέα κυβέρνηση, η ορκωμοσία της οποίας έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μία από τις αλλαγές ήταν η ίδρυση υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με υπουργό την Σοφία Ζαχαράκη, στη διοικητική διάρθρωση του οποίου εντάσσεται η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 77/2023, συστήνονται στοΥπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και αντίστοιχη θέση Γενικού Γραμματέα.

Δείτε το ΠΔ ΕΔΩ:

Παράλληλα, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων και θέσεων προσωπικού από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι υπηρεσίες της πρώην Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, όπως μεταφέρθηκαν στο πρώην Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 84/2019.

Επισημαίνεται ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επί της πρώτης τετραετίας Μητσοτάκη αρχικά μετονομάστηκε με το Π.Δ. 84/2019 σε Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και με το Π.Δ 3/2021 μετονομάστηκε σε Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ιδρύθηκε πριν από 41 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Πρώτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό ενόψει της Συνόδου

Ψήφος Αποδήμων: Η επικράτηση της ΝΔ, η χώρα που βάφτηκε «κόκκινη» και οι Σπαρτιάτες που δεν πήραν ούτε μία ψήφο

Αυτή είναι η νέα σειρά τάξης των 20 υπουργείων (ΦΕΚ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:58