search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:03
MENU CLOSE

Θάσος: Πέθανε τουρίστρια ενώ περίμενε το μοναδικό ασθενοφόρο

27.06.2023 17:11
ekav_new

Τη ζωή της έχασε γυναίκα από την Τσεχία ενώ βρισκόταν στην παραλία της Αστρίδας, καθώς έκανε διακοπές στη Θάσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε βγει από τη θάλασσα, κατέρρευσε.

Άνθρωποι που βρίσκονταν στην παραλία κάλεσαν το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, το οποίο έφτασε στην παραλία 50 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στην παραλία τέσσερις άνθρωποι έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) προσπαθώντας να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο όταν το ΕΚΑΒ παρέλαβε τη γυναίκα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Την σορό της άτυχης γυναίκας παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Το γεγονός σύμφωνα με το kavalanews.gr, προκάλεσε τις αντιδράσεις τουριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, τουρίστες κάνουν έκκληση προς τις τοπικές και τις εθνικές αρχές, μέσω του Forum Thassos, για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες για τους προορισμούς που είναι γεμάτοι τουρίστες.

«Μόλις ενημερώθηκα μέσω προσωπικού μηνύματος ότι πέθανε άτομο από την Τσεχία στην παραλία της περιοχής του Αστρίς. Καλώ και πάλι τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Ελλάδα, όπως θα κάνουν και το 2021, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά γεμάτα τουρίστες. Είναι εξωπραγματικό πώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί έρχεται μετά από 30 χλμ. και 51 λεπτά μόνο και μόνο για να διαπιστώσει τον θάνατο. Εάν τα επανειλημμένα αιτήματά μου μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, ίσως τώρα, που είναι αργά, κάτι γίνεται και μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες τραγωδίες μεταξύ ντόπιων και τουριστών. Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον αν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο στον Ποτό ή στην Κινύρα, η 45-50χρονη γυναίκα θα ζούσε τώρα» είναι η χαρακτηριστική ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Η 12χρονη κατέθεσε ότι ο Μίχος βίασε και άλλη ανήλικη μπροστά στα μάτια της

Πέθανε ο εφοπλιστής Κωστής Αγαπητός

Εργατικό ατύχημα στην Κρήτη – Ανασφάλιστος μάγειρας έπαθε εγκαύματα β’ βαθμού (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:03