search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:10
MENU CLOSE

Θέατρο Βράχων: Με απόφαση του Αρείου Πάγου ανοίγει ο δρόμος για τους ιδιώτες

27.06.2023 00:53
theatro-new

Ο Άρειος Πάγος απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου και των δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού της απόφασης του Εφετείου, ανάβει το πράσινο φως για να περάσει σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων στο Λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων αλλά και γήπεδα και χώροι αναψυχής.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι δήμαρχοί Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και Δαφνης – Υμηττού, Τάσος Μπινίσκος δηλώνουν ότι δε θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια διάσωσης του χώρου.

Άλλωστε μόλις λίγες εβδομάδες πριν η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε κατοχυρώσει τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα του λόφου Κοπανά εξετάζοντας αντιρρήσεις που είχαν υποβάλει οι ιδιώτες διεκδικητές της έκτασης.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου ήρθε σε μια περίοδο που το καλοκαιρινό φεστιβάλ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ για να αποφευχθούν τα χειρότερα, απαιτείται άμεση λύση. Μετά και την τελευταία εξέλιξη, πλέον το ζήτημα διάσωσης των θεάτρων περνά ουσιαστικά στα χέρια της νέας κυβέρνησης, καθώς ο μόνος τρόπος να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής είναι μία κυβερνητική απόφαση απαλλοτρίωσης ή κάποια άλλη ρύθμιση.

Αναφερόμενοι στην απόφαση του Αρείου Πάγου, οι δύο δήμαρχοι σε κοινή τους δηλωση σημειώνουν πως αποτελεί «μια δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία ωστόσο δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους. Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία της υπόθεσης, στην οποία μάλιστα είχαμε πρόσφατα μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατοχύρωσε τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά.

Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας επιδιώκοντας κατ’ αρχάς συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη.

Παράλληλα, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε ο χώρος να παραμείνει, ανοικτός, δημόσιος, ελεύθερος στην υπηρεσία της κοινωνίας των πολιτών», αναφέρουν στην κοινη τους δήλωση.

Να σημειωθεί ότι εάν δε δοθεί λύση στο ζήτημα μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι δήμοι θα πρέπει όχι μόνο να αποβληθούν από την έκταση που σήμερα φιλοξενεί τα δύο θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Αννα Συνοδινού» καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων άθλησης και ψυχαγωγίας, αλλά αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο πληρωμής υπέρογκων αποζημιώσεων στους ιδιώτες ως τμήμα των μισθωμάτων για το σύνολο των ετών, για τα οποία διοργανώνονταν τα Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» και «Υμηττού» τα τελευταία 37 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

ΟΣΕ: Παραμένουν τα προβλήματα – Μονοδρόμηση και αναστολή δρομολογίων του οδοντωτού

Πέθανε η ηθοποιός Ξένια Ζερβού – Ήταν κόρη του Παντελή Ζερβού

Θεσσαλονίκη: Άγριο επεισόδιο με άνδρα που παρενόχλησε κοπέλα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:08