search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:27
MENU CLOSE

Την Τετάρτη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο – Στο ΥΠΟΙΚ η πρώτη επίσκεψη Μητσοτάκη

27.06.2023 17:19
mitsotakis-xatzidakis-12-new

Μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης και τις τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί αύριο Τετάρτη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας τετραετίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει αύριο Τετάρτη στις 11:00 σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη του πρωθυπουργού σε υπουργείο, η επιλογή του υπουργείου Οικονομικών, υπό τη νέα ηγεσία του Κωστή Χατζηδάκη, σηματοδοτεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην οικονομία.

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως σημείωσε ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, όπου ανέφερε πως «το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα από αυτά τα εργαλεία που βοήθησαν πολύ να τιθασεύσουμε τον εισαγόμενο, κατά κύριο λόγο, πληθωρισμό και στα τρόφιμα και αλλού. Αυτό το πράγμα θα το συνεχίσουμε και αύριο θα ακούσετε τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό της χώρας».

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ήταν υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο το 2014, σε δύσκολες συνθήκες όπως είπε, και προσέθεσε ότι πάντα υπάρχουν θέματα να επιλυθούν, αν και η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο που η χώρα βρίσκεται στις πρώτες χώρες μεγέθυνσης της οικονομίας της στην ΕΕ. Αυτό όμως, συμπλήρωσε, πρέπει να συνεχιστεί για να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.

«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Βίτσας για Τσίπρα: Θα μπορούσε να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Αυτές είναι οι ημερομηνίες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το φθινόπωρο – Πότε ξαναψηφίζουμε

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η νέα υφυπουργός του Μητσοτάκη που είναι κατά των αμβλώσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:26