search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:30
MENU CLOSE

Titan: Ανασύρθηκαν από το βυθό του Ατλαντικού τα πρώτα συντρίμμια από το βαθυσκάφος (Videos)

28.06.2023 19:06
titan-121-new

Οι Αρχές ανέσυραν από τον πυθμένα του Ατλαντικού τα πρώτα συντρίμμια του Titan. Τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από ειδικούς.

Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου. Τα τεράστια κομμάτια μετάλλου ξεφορτώθηκαν από το πλοίο Horizon Arctic στην προβλήτα της Καναδικής Ακτοφυλακής στο St John’s, Newfoundland, το πρωί της Τετάρτης.

Μόλις ανασύρθηκαν καλύφθηκαν γρήγορα με μεγάλους μουσαμάδες προτού ανυψωθούν με γερανούς σε φορτηγά για ασφαλέστερη μεταφορά τους.

Η διαδικασία αυτή έλαβε χώρα δέκα ημέρες μετά την εξαφάνιση του Titan κατά τη διάρκεια ενός τουριστικού ταξιδιού που διεξήγαγε η OceanGate Expeditions στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Την περασμένη Πέμπτη αποκαλύφθηκε ότι το υποβρύχιο είχε υποστεί μια «καταστροφική έκρηξη» κοντά στον βυθό του ωκεανού, παρασύροντας στο θάνατο και τους πέντε επιβάτες του.

Στόχος των Αρχών τώρα είναι να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στην ενδόρρηξη του Titan ώστε να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα μελλοντικά.

Διαβάστε επίσης:

Μακρόν για θάνατο 17χρονου: «Ασυγχώρητο» – Στους δρόμους 2.000 αστυνομικοί

Έρευνα: Τα δελφίνια μιλούν «μωρουδίστικα» στα μικρά τους όπως οι άνθρωποι

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Φήμες ότι είχε αλλάξει τη διαθήκη του στο νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:29