search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:24
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: «Καραμπόλες» στην κατανομή των εδρών μετά την τελική καταμέτρηση – Χάνει μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζει μία το ΚΚΕ

30.06.2023 15:47
vouli 432- new

«Καραμπόλες» προκύπτουν στην κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή. 

Μεταξύ άλλων αλλάζει και το άθροισμα των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις 48 πάει στις 47 έδρες, ενώ ο Περισσός εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά. 

Μεγαλύτερες, όμως, είναι οι ανακατατάξεις που γίνονται σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες. Ειδικότερα η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία κερδίσει η Πλεύση Ελευθερίας. Επίσης έχει απώλειες στα Ιωάννινα (δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς) και  στη Δυτική Αττική μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής. Αντιθέτως κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και επανέρχεται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, που είναι ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974 και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος. 

Επίσης στον νομό Σερρών χάνει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ.  Η «καραμπόλα» τέλος με την Β’ Πειραιά την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» που αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική.

Διαβάστε επίσης:

Αχτσιόγλου για Τσίπρα: Τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα, μαζί θα συνεχίζουμε τους αγώνες

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: LIVE οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κούλογλου: «Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν “δεν μπορώ να δείξω αυτή τη δημοσκόπηση στον Τσίπρα”» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:20