search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:07
MENU CLOSE

Κούλογλου: «Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν “δεν μπορώ να δείξω αυτή τη δημοσκόπηση στον Τσίπρα”» (video)

30.06.2023 13:47
STELIOS_KOULOGLOU_new

«Ομολογώ ότι δεν την περίμενα, ήταν μια θαρραλέα θα έλεγα απόφαση και σωστή πολιτικά, γιατί απελευθερώνει και τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Στέλιος Κούλογλου, για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Η απόφαση διευκολύνει τα πράγματα, αλλιώς θα πήγαινε σε διαρκή φθορά και ο ίδιος και το κόμμα», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα «απελευθερώνονται» δυνάμεις και διαδικασίες, προσθεσε.

«Απελευθερώνει τον Τσίπρα γιατί του επιτρέπει να πάει λίγο πίσω, να δει τα πράγματα από απόσταση και να κάνει μια σημαντική προσπάθεια να αποκαταστήσει το προφίλ του και την ιστορία του», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζω πως είναι η στιγμή, που και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα βήμα πίσω για να δει τα λάθη που έγιναν».

Όταν ρωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τη διπλή εκλογική ήττα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όχι βέβαια» ενώ σε ερώτηση αν άλλος αρχηγός θα μπορούσε να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα απάντησε:

«Έτσι όπως έγινε η προεκλογική εκστρατεία, όχι. Φοβάμαι ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη. Η εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάρα πολύ κακή. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει σχεδόν τα πάντα στον Τσίπρα, έτσι και ο Τσίπρας έχει τις βασικές ευθύνες για τις εκλογικές ήττες», συμπλήρωσε.

«Να εξηγήσει τι συνέβη το καλοκαίρι του 2015»

Ο Στέλιος Κούλογλου εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν έχει υπάρξει άλλος πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση που να υπέστη περισσότερες επιθέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. «Παρότι έχει κάνει λάθη, εντούτοις του έχουν φορτωθεί πράγματα που δεν θα έπρεπε. Πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη το καλοκαίρι του 2015, να εξηγήσει τη λεγόμενη “κωλοτούμπα”, να πει πράγματα που μόνο ο ίδιος ξέρει», συμπλήρωσε.

Το 2019, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής, έπρεπε να είχε γίνει «πολύ πιο ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» και να είχαν βγει συμπεράσματα για την εκλογική ήττα και γιατί δημιουργήθηκε «αυτό το διαβόητο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» και σημείωσε πως στο συνέδριο που έγινε δεν συζητήθηκαν αυτά.

Όσον αφορά το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τελειώσει πολιτικά ωστόσο όπως είπε «δεν νομίζω ότι έχει σχέδιο να προχωρήσει σε άλλο κομματικό σχηματισμό. Πρέπει να πάρει τον καιρό του, τον χρόνο του, τα χρόνια του. Είναι 49 ετών. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να χρειαστεί να επανέλθει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή σε έναν γενικότερο ρόλο στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη».

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν καλλιέργησε όσο θα έπρεπε» το διεθνές προφίλ του.

«Του δημιουργούσαν μια πλαστή εικόνα»

«Πήγαινες μια δημοσκόπηση, που δεν ήταν καλή για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί η απάντηση να ήταν “δεν μπορώ να δείξω αυτή τη δημοσκόπηση στον πρόεδρο”», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Στέλιος Κούλογλου.

Ερωτηθείς αν του έκρυβαν τις δημοσκοπήσεις, απάντησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τις διάβαζε κάθε ημέρα. «Υπήρχε ένα κλίμα όπου δημιουργείτο μια κατάσταση που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ο Τσίπρας δεν είχε πληροφορίες για το τι συμβαίνει πραγματικά…», συνέχισε. Σε ερώτηση για το αν του έκρυβαν την πραγματική εικόνα, απάντησε: «Βεβαίως, δημιουργούσαν μια πλαστή εικόνα…».

«Πιο συστηματικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ»

«Ένα νέο πρόσωπο μπορεί να σταθεί καλύτερα απέναντι στον Μητσοτάκη και μπορεί να ξεκινήσει πιο συστηματικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουμε απόλυτη ανάγκη να υπάρξει ένα ισχυρό μέτωπο δημοκρατικό απέναντι στη μονοκρατορία Μητσοτάκη», σχολίασε.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν είχαν καλή χημεία», επεσήμανε. Τώρα «δημιουργούνται οι προϋποθέσεις καλύτερης συνεργασίας», συμπλήρωσε. «Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί αξιόλογα και χωρίς τον Τσίπρα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Στέλιος Κούλογλου.

Τέλος, ο Στέλιος Κούλογλου απέφυγε να πάρει θέση για το νέο πρόσωπο που θα βρεθεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Χρειάζεται να έχει νέες ιδέες, γιατί το κόμμα χρειάζεται πολύ ριζικές τομές, και διαχειριστική ικανότητα», είπε και στις επόμενες ερωτήσεις συμπλήρωσε ότι αυτή την ικανότητα τη διαθέτουν τόσο η Έφη Αχτσιόγλου, όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Διαβάστε επίσης:

Μαραντζίδης για Τσίπρα: «Αντιμετώπισε γενναία τη μοίρα του, όπως οι γενναίοι μόνο ξέρουν»

Ξυδάκης για Τσίπρα: «Θα επανέλθει με κάποιον τρόπο, είναι νέος»

Ρήγας για καβγά με Τζανακόπουλο: «Δέχτηκα τραμπούκικη επίθεση, με έπιασε από τον λαιμό…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:07