search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:31
MENU CLOSE

Γαλλία: Έκκληση της οικογένειας του 17χρονου για τερματισμό της βίας

03.07.2023 22:38
gallia

Έκκληση για ηρεμία απευθύνει η οικογένεια του 17χρονου νεκρού από πυρά αστυνομικού στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα η γιαγιά του Ναχέλ, μιλώντας στο BFMTV, είπε απευθυνόμενη στους ταραξίες: «Στους ανθρώπους που σπάνε πράγματα αυτή τη στιγμή, τους λέω: σταματήστε!».

«Χρησιμοποιούν τον Nαχέλ ως δικαιολογία», πρόσθεσε.

Ο πυροβολισμός του εφήβου βορειοαφρικανικής καταγωγής, που καταγράφηκε σε βίντεο, έχει αναζωπυρώσει καταγγελίες για αστυνομική βία και ρατσισμό από φτωχές και μεικτές φυλετικά αστικές κοινότητες.

«Η καρδιά μου πονάει»

Ενώ η δολοφονία του εγγονού της ανέτρεψε τη ζωή της και της κόρης της, της μητέρας του Ναχέλ, η γιαγιά του είπε ότι δεν εύχεται κανένα κακό στον αστυνομικό, αλλά θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο αστυνομικός συνελήφθη αμέσως για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Έχω πίστη στο δικαστικό σώμα», είπε, προσθέτοντας ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον ήταν αυτός που έπρεπε να πληρώσει και δεν κρατά κακία στο αστυνομικό Σώμα.

Σε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ αποτιμώνται οι ζημιές στα ΜΜΜ

Οι ταραχές που συγκλόνισαν τις προηγούμενες ημέρες τη Γαλλία, με αφορμή τον θάνατο ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού, προκάλεσαν ζημιές «τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ» στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Παρισιού.

Την εκτίμηση αυτή έκανε η IDFM (Ile-de-France Mobilités), ο οργανισμός που διαχειρίζεται τις δημόσιες συγκοινωνίες στην διοικητική περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς, η οποία περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σε αυτό το ποσό υπολογίζονται «τα λεωφορεία και το τραμ που κάηκαν, δύο τραμ που υπέστησαν ζημιές, καθώς και τα σπασμένα παγκάκια στις στάσεις», διευκρίνισε η IDFM στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα η εφημερίδα Le Parisien.

Την τελευταία εβδομάδα, συνολικά 39 λεωφορεία πυρπολήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Κάθε λεωφορείο κοστίζει σχεδόν 350.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού.

Παρότι οι ταραχές έχουν περιοριστεί σημαντικά πλέον, λεωφορεία και τραμ επέστρεψαν στα αμαξοστάσια στις 21:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος), «για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών», όπως υπογραμμίζει η IDFM.

Οι πολιτικοί καταδίκασαν την επίθεση στο σπίτι του Vincent Jeanbrun, του δεξιού δημάρχου του L’Hay-les-Roses έξω από το Παρίσι, κατά την οποία οι δράστες έριξαν ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο στο σπίτι του με σκοπό να του βάλουν φωτιά.

Η σύζυγος και τα παιδιά του Jeanbrun, πέντε και επτά ετών, βρίσκονταν στο σπίτι ενώ ο δήμαρχος ήταν έξω. Η σύζυγός του «τραυματίστηκε άσχημα», έχοντας ένα σπασμένο πόδι. Οι εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Χθες το βράδυ η φρίκη και η ντροπή έφτασε σε νέο επίπεδο», είπε ο δήμαρχος σε δήλωση.

Διαβάστε επίσης:

Europol: Στην Ευρώπη «ανθούν» τα καρτέλ των ναρκωτικών

Ερντογάν για επεισόδια στη Γαλλία: «Σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες»

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Δίσκος με λευκή σκόνη βρέθηκε δίπλα στον εγγονό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:31