search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:07
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Άγγιξε τα 26 ευρώ στα νησιά η χωριάτικη σαλάτα

04.07.2023 20:07
xwriatike
pixabay

Ακόμα και 26 ευρώ μπορεί κάποιος να πληρώσει τη χωριάτικη σαλάτα στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα στα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου η χωριάτικη είναι πολύ πιο οικονομική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η χωριάτικη σαλάτα είναι ακριβότερη στην Ελλάδα από ό,τι σε εστιατόρια του εξωτερικού. Ενδεικτικά, στο Λονδίνο σε ένα από τα πολυτελέστερα ελληνικά εστιατόρια, η ελληνική σαλάτα έχει 23.40€ και στις ΗΠΑ μόλις 16€.

Την ίδια ώρα στη Μύκονο, η σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρίταμο, ελιές και φέτα έχει 26€, ενώ σε άλλο εστιατόριο στο νησί των ανέμων και πάλι η χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια Σαντορίνης, πανακότα φέτα, πιπεριά Φλωρίνης, καπαρόφυλλα και βινεγκρέτ τομάτας κάνει 16€.

Σε εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη, ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, φέτα, πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές καλαμών, κριτσίνια, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κάνει 19.00€

Στη Σαντορίνη, η ελληνική σαλάτα είναι σε τιμές που κυμαίνονται από τα 12.50 έως στα 13.00€
Λίγο φτηνότερα έχει η χωριάτικη στην Πλάκα, όπου η σαλάτα τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές, φέτα, ρίγανη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει 11.50 ευρώ, ενώ ελάχιστα φτηνότερη είναι σε γειτονικό εστιατόριο με τιμή στα 11.00 ευρώ.

Στο Θησείο, σε γνωστό εστιατόριο, η σαλάτα με ντοματίνια, βαρελίσια φέτα, κρουτόν, κρητικό αγγούρι, ελιές και κρεμμύδι έχει 14€. Στο Μοναστηράκι η χωριάτικη είναι στα 7.80€, τιμή που έχουν και πάρα πολλά συνοικιακά εστιατόρια που έχουν την ίδια σαλάτα.

Οι τιμές, όπως λένε οι καταναλωτές, έχουν ανεβεί από 20 – 30%, δηλαδή η σαλάτα που σήμερα έχει 9 ευρώ, πριν λίγο καιρό είχε μόλις 7.

Το ρεπορτάζ που έγινε για το “Live News”:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – meteo: Πάνω από τους 36 βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος στα Γιαννιτσά

Μύκονος: Το ΣτΕ δεν μειώνει τα κατά 400% αυξημένα τέλη παραχώρησης αιγιαλού

Καταδίκη των αστυνομικών για τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:07