search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 04:10
MENU CLOSE

Ιμάμογλου εναντίον Κιλιτσντάρογλου – Τον καλεί να παραιτηθεί

04.07.2023 22:23
Imamoglu

Τα «βέλη» του κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξαπολύει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ξεκινώντας εσωκομματικό «πόλεμο» μετά την εκλογική ήττα του στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Με ένα μανιφέστο για την αλλαγή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο Ιμάμογλου υποστηρίζει ότι η κοινωνία περιμένει μια αλλαγή από την αντιπολίτευση και «δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα όταν υπάρχει αυτή η ανάγκη, να επιμένεις στα παλιά λάθη. Αυτό σημαίνει ότι δεν κατανοείς τα συναισθήματα εκατομμυρίων πολιτών που υποφέρουν από την ήττα».

Σημειώνει η αντιπολίτευση απέτυχε να προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας ενώ προσθέτει ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος ο Κιλιτσντάρογλου και να αναλάβει άλλος το πόστο του.

Αναφέρει ακόμη ότι η Τουρκία έχασε την ευκαιρία για αλλαγή στις τελευταίες εκλογές.

«Τα τελευταία χρόνια, που το κράτος έχει εκφυλιστεί, τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας απέτυχαν να προστατεύσουν τη δημοκρατία. Ωστόσο, τα κόμματα είναι οι κύριοι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, έχουν την ευθύνη να προστατεύουν και να αναπτύσσουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση δεν είναι μόνο μια εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες. αλλά και ένα απαραίτητο στοιχείο ισορροπίας και ελέγχου για τη δημοκρατία. Η Τουρκία έχασε την ευκαιρία για αλλαγή στις τελευταίες εκλογές».

«Το αίτημα των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης για αλλαγή δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί. Δεν προσφέρθηκε εμπιστοσύνη και ελπίδα για αλλαγή του καθεστώτος. Λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, τόσο οι βουλευτικές όσο και οι προεδρικές εκλογές χάθηκαν σε συνθήκες που η κυβέρνηση στην πιο αδύναμη θέση. Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκε μια μεγάλη απογοήτευση και απόγνωση σε όσους απαιτούσαν αλλαγή. Η αλλαγή στην αντιπολίτευση είναι το κοινωνικό αίτημα και το κλειδί είναι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα», αναφέρει ο Ιμάμογλου.

Διαβάστε επίσης:

Καθηγητές Χάρβαρντ: Εντοπίστηκαν συντρίμμια από άγνωστο αντικείμενο που μάλλον δεν ανήκει στο ηλιακό μας σύστημα

Πανσέληνος του Ελαφιού: Μαγικές εικόνες από το ολόγιομο φεγγάρι (Photos)

Ματιέ Κασσοβίτς για Γαλλία: Από το 1995 που έκανα «το Μίσος» δεν έχει αλλάξει τίποτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15